9a edició del festival Accents
Del 7 d’octubre al 17 de desembre se celebra una nova edició del festival Accents. Parlem amb Isaac Albesa, el seu director artístic, sobre aquesta novena edició.
Quines són les propostes imprescindibles d’aquesta novena edició?
De les vint-i-sis propostes que formen la programació d’aquesta edició, hi ha artistes molt consolidats que es venen sols però a mi m’agrada que la gent confi ï en les propostes desconegudes que només pel simple fet de ser presents al festival els sorprendran. Destacaria Algo, un duo valencià en petit format d’estil a The Beatles que serà el concert de presentació. També les dues propostes que tindrem a Casa Navàs, sortides del Taller de Músics: Ana Brenes i Alba Morena, dues propostes molt interessants de les que sentirem a parlar els propers anys. Com a novetat tenim un grup internacional; l’australià Hugo Race, que el tindrem al Castell del Cambrer, espai que s’estrena en aquesta edició del festival. També imprescindibles la presència de la Maria Jaume, amb el seu segon disc, i La habitación roja; un dels grups insignia de l’indie espanyol.
Se suma un nou espai…
A Reus hi ha espais que són evidentment musicals però l’any passat vam afegir la Casa Navàs i enguany el Castell del Cambrer, com un espai diferent. Busquem espais no estrictament musicals per a les actuacions de petit format i resulta molt ric i interessant. La ciutat té molts espais.
Comenta’ns les diferents subseus de l’Accents…
El festival va néixer a Reus però al llarg dels anys s’hi han anat sumant diferents localitats. Cambrils va ser la primera, fa cinc anys, on fem dos concerts; a Riudoms hi farem la clausura amb l’actuació d’ Els Pets; al Morell hi farem un concert vermut que coincideix amb la Festa Major; a La Selva del Campn tindrem dues actuacions; i Mont-roig del Camp i Botarell també acolliran un concert cadascú.
‘Som Flamencs’ arriba a la seva tercera edició…
‘Som Flamencs’ va néixer com un minicicle dins de l’Accents ja que al Camp de Tarragona hi ha afició per aquest estil musical i enguany apostem per ampliar. L’any passat vam fer tres concerts i ara en farem cinc: Las Migas (organitzat conjuntament amb l’Associació de Concerts de Reus, amb la que vam iniciar la col·laboració la passada edició), Libérica, Vespre flamenc (una formació de músics del Camp de Tarragona), NEO i Ana Brenes. L’edició passada va anar molt bé. Enguany la proposta és de flamenc molt contemporani, que fa frontera amb altres estils musicals.
Parla’ns de la vessant solidària del festival…
L’any passat vam iniciar una colaboració amb la Fundació Privada Reddis i el suport de la Fundació ‘La Caixa’ i aquest any hem organitzat un cicle de concerts solidaris adreçats a quatre col·lectius que treballen amb gent en dificultats: la Casa de Misericòrdia, el Taller Baix Camp, el Centre Social El Roser i el Centre Penintenciari d’ El Catllar. Durant el mes de desembre dos artistes, el reusenc El Toubab i el senegalès Rawan Diallo, oferiran quatre concerts solidaris adreçats a aquests col·lectius.
A quin públic s’adreça el festival Accents?
M’agradaria aconseguir que la gent jove, de 25 a 35 anys a la que agrada la música, tingui curiositat i confiï en els programadors per descobrir noves formacions interessants. Fins i tot el cicle ‘Som Flamencs’; no només està adreçat als seguidors d’aquest estil, la gent a qui li agrada el jazz o la música tradicional catalana també el gaudirà. Com més ampli, divers i heterogeni sigui el públic millor. Volem despertar-los interés i curiositat per les propostes menys conegudes.