Justament durant la pitjor sequera de la nostra història, l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro ha presentat a El Círcol el seu darrer llibre, “Urgell. La febre d’aigua”.
Es tracta d’una gran novel·la i alhora de la crònica periodística que narra la construcció del Canal d’Urgell, una de les grans epopeies humanes de la Catalunya moderna i també de les obres més ambicioses de l’Europa del moment. La novel·la és per a Villatoro “representativa de l’esperit il·lustrat del segle XIX i d’una idea de país moderna i completa”.
Malgrat que avui dia, gràcies al Canal les terres que l’envolten s’han convertit en el graner del país, segons explica Villatoro, ”Durant molt anys es va considerar que el Canal d’Urgell havia estat un fracàs. Però els seus impulsors no van perdre l’esperança i amb els anys, va passar a ser una fita extraordinària que va canviar les terres del ponent català”.
L’autor explica amb un punt d’emoció que “La història del Canal és un exemple de la força d’un somni i de la capacitat de mantenir l’esperança dins de la decepció”.