La regidoria de Benestar Social col·labora amb l’Associació d’Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona en una proposta pionera per promoure la inclusió tant de famílies amb vulnerabilitat com de persones amb discapacitat en la celebració dels Tres Tombs d’enguany, aquest diumenge 4 de març. Es tracta de facilitar l’assistència a aquesta festa de famílies amb vulnerabilitat i persones amb discapacitat, sigui com a espectadors o de manera més activa com a protagonistes. Una iniciativa pionera a Catalunya que té com a objectiu esdevenir un referent per altres municipis que també fan els Tres Tombs.
La iniciativa d’integració social de l’entitat compta amb la col·laboració de la regidoria —a través del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) i de l’àmbit de les Persones amb Discapacitat— del Taller Baix Camp, de l’Associació d’Esclerosi Múltiple de l’Hospital de Dia Mas Sabater; de la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, i l’Aula Oberta de l’Institut Salvador Vilaseca.
La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, destaca la sintonia d’aquesta proposta amb altres que s’estan treballant des de l’Ajuntament: «de seguida que l”Associació d’Amics del Cavall va contactar amb nosaltres perquè volien fer la festa dels Tres Tombs més inclusiva, ens van oferir a col·laborar, ja que des de fa un any estem treballant per millorar la inclusió en la Festa Major i des de fa cinc anys estem promovent la inclusió en l’àmbit de la cultura a través del programa Apropa Cultura. Tot va en la línia d’obrir les portes de les festes i l’oci que es fa a la ciutat per tal que entrin les persones que tradicionalment tenien més problemes d’accedir-hi».
Els Tres Tombs començaran a les 9:00h amb un esmorzar i la concentració d’animals i carruatges al parc de la Festa. A les 11:30 h, sortirà la cavalcada, que recorrerà el tomb de ravals. També hi haurà a partir d’aquesta hora, actuacions de les Colles Geganteres a la plaça del Prim i de la companyia Bravium Teatre a la plaça de la Puríssima Sang. Per acabar, a les 13:00h es farà la benedicció a la plaça de la Puríssima Sang, un espai que enguany, per primer cop, s’ha adaptat per tal que les persones amb discapacitats puguin seguir l’acte amb comoditat.