S’ha presentat a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Reus el cartell de l’edició de 2024 de la Reus Viu el Vi, que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juny. El dissenyador Jordi Romero ha estat l’encarregat, un any més, del disseny de la imatge gràfica del certamen d’enguany.
En aquesta ocasió Romero ha mantingut l’essència dels cartells de passades edicions, amb els elements referents de la copa i el cor, però jugant enguany amb taps de suro apilats representant un carroll de raïm. El fet de mantenir els dos elements, la copa i el cor, en el disseny del cartell no és casual, ja que persegueix que l’espectador identifiqui a simple vista la imatge distintiva de la fira del vi i alhora apreciï aquell element de disseny nou, representatiu de la corresponent edició. Romero ha volgut destacar que “una identitat visual repetida en el temps queda gravada en la memòria i ens ajuda a llegir més ràpid”.
Diverses novetats en l’edició del 2024
El certamen arriba enguany a la catorzena edició havent-se convertit en una de les convocatòries referents del sector vinícola a Catalunya. Aquest 2024 ho fa amb diverses novetats, entre les quals destaquen el canvi d’ubicació al Parc de Sant Jordi i la clara aposta per la digitalització, oferint la possibilitat de comprar els packs de forma anticipada mitjançant una plataforma digital.
El president de la Cambra de Comerç de Reus, Mario Basora, ha expressat que amb aquests canvis “busquem augmentar, encara més, la qualitat del certamen”. En aquest sentit, Basora ha afirmat que “en una fira d’aquestes característiques és important controlar l’aforament” i que la venda anticipada permetrà “donar resposta, de manera adequada, al gran volum de visitants que hi participen”.
Mario Basora ha detallat que el canvi d’ubicació al Parc de Sant Jordi respon a una qüestió d’aforament, i que “s’ha considerat convenient tenir un espai més gran i adient davant de l’àmplia assistència de públic que ha tingut la Fira en edicions anteriors”.
D’altra banda, a l’interior del Parc de Sant Jordi hi haurà tres espais clarament diferents: una zona de vermuts a l’entrada, la presència dels cellers a l’espai central i un emplaçament final, en direcció a la Fira Centre Comercial, on s’hi ubicarà la zona gastronòmica. “Amb aquesta distribució cerquem esponjar el públic assistent i evitar les aglomeracions”, ha argumentat el president de la Cambra de Reus.
Una caseta a la plaça de Prim la setmana abans, una altra de les novetats
Pel que fa a la plataforma digital, Mario Basora ha explicat que “estem ultimant la seva creació per poder comprar els packs de forma anticipada”, amb l’objectiu d’aconseguir que l’accés a la Fira de les persones que ja l’hagin adquirit sigui més fluid. A més d’aquesta venda anticipada, els packs es podran recollir una setmana abans de la Reus Viu el Vi en una caseta habilitada per l’ocasió a la plaça de Prim.
Durant la presentació del cartell, Mario Basora ha fet valdre la importància de la Fira com un “aparador dels vins del territori. La Reus Viu el Vi constitueix una plataforma per fomentar un producte que singularitza a les nostres comarques, com és el vi”. “Volem que la Reus Viu el Vi sigui un any més un èxit per a la ciutat, pel territori, pels cellers de les sis denominacions d’origen que conformen el territori CambraReus i per als establiments de gastronomia participants”, ha reafirmat. El president de la Cambra de Comerç de Reus ha destacat, a més, que aquest nou format de fira, i per la seva dinàmica, permetrà la captació de nous públics.
Basora ha remarcat la importància de l’impacte econòmic, però també social, de la Reus Viu el Vi, així com la voluntat “d’atraure a l’esdeveniment el públic que visita la Costa Daurada, sota el concepte de la nostra corporació de fomentar el territori”. En aquest sentit, i sota la premissa de treballar per la ciutat i pels seus sectors empresarials, una altra de les novetats és el tancament de la Reus Viu el Vi a les 22 hores, per oferir als assistents la possibilitat de desplaçar-se posteriorment a algun dels restaurants de la ciutat i, per tant, crear sinergies amb l’àmbit de la restauració.