Barcelona Digital Talent és una acció per promoure l’ocupació i la reorientació professional al sector TIC, un sector emergent i estratègic amb gran demanda de professionals
Del 22 de gener al 24 de febrer, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i la Mobile World Capital Barcelona, porten a Reus el programa Barcelona Digital Talent, amb la col·laboració de l’IMFE Mas Carandell de la regidoria d’Empresa i Ocupació, i el Punt Òmnia Casal Cívic de Reus.
La capital de Baix Camp és un dels deu municipis que participa en aquesta iniciativa pilot, que té per objectiu satisfer la necessitat de nous professionals qualificats de les empreses tecnològiques, descobrir nou talent digital a Catalunya, i, sobre tot, ajudar la ciutadania en el procés de cerca de feina, reorientant la seva carrera professional cap al sector TIC. La iniciativa s’adreça tant a persones en situació d’atur com a professionals en actiu, que vulguin reorientar-se cap a professions i perfils tecnològics amb moltíssima demanda per part de les empreses. I amb una atenció especial a les dones, perquè entrin en aquest sector que ofereix molt bones possibilitats i en el qual són minoritàries.
A partir d’una primera sessió en línia de “Reorientació de professionals i captació de talent per al sector TIC”, que tindrà lloc divendres 22 de gener de 12:00 h a 14:00 h, per contextualitzar i apropar a la realitat del sector i les oportunitats que ofereix, s’oferiran posteriorment 4 tallers, també virtuals, sobre àrees temàtiques i perfils digitals associats amb major demanda.
La sessió inicial del dia 22, que ja té la inscripció oberta, serà conduïda per Neus Budesca, membre de la Comissió de Dones de COEINF (Col·legi Oficial d’Enginyers en Informàtica), i consistirà en:
- l’activitat l’“Experiència Alícia”, un joc ludificat per descobrir en primera persona l’evolució del sector digital al llarg dels anys i com la societat s’ha anat adaptant a les tecnologies de la informació i la comunicació.
- La presentació de l’empresa del territori AKXdevelopment, com a exemple de com la tecnologia contribueix a potenciar o crear un projecte empresarial. En farà la presentació Kevin Sánchez, CEO de l’empresa.
Pel que fa a les altres quatre sessions formatives en línia, aquestes es duran a terme els dimecres de febrer, també de 12:00 h a 14:00 h, i són:
- Taller de Big Data i Cloud (dc, 3 de febrer), sobre aplicacions i principals professions associades a les dades, habilitats més valorades en aquest camp, i sobre l’aplicació de la tecnologia Cloud al mercat.
- Taller de CRM & ERP (dc, 10 de febrer), sobre eines com els CRM (sistemes informàtics centralitzats de relació amb els clients) i els ERP (sistemes informàtics centralitzats de gestió interna de recursos), que han transformat la manera en què les empreses es relacionen, i avantatges de la seva implementació.
- Taller de Disseny web (dc, 17 de febrer) sobre els components principals d’una plana web, i com crear-ne una és més senzill del que sembla.
- Taller de Disseny d’APP (dc, 24 de febrer), per explorar les habilitats professionals associades al disseny i desenvolupament d’aplicacions mòbils, i descobrir que la creativitat i els petits detalls són cabdals pel seu èxit.
Totes les sessions són gratuïtes i obertes, i es desenvoluparan a través de la plataforma Zoom.