La Street Gallery del Llambordes arriba novament, en el que serà la seva quarta edició, i ho fa amb un important canvi, ja que canvia d’ubicació a Vapor Vell
La Street Gallery canvia de lloc, però continua amb la mateixa filosofia: esdevindre una galeria d’art sense sostre, una galeria a peu de carrer que busca trobar-se amb la gent i que la gent la trobi. El regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, ha explicat que vol ser “una galeria que apropa diferents propostes culturals dels i les joves a tothom. Una galeria, en definitiva que trenca portes i que vol ser accessible, propera i quotidiana amb el dia a dia de les persones”.
Aquesta quarta edició de la Street Gallery recupera l’essència de la primera edició hi exposa, principalment diferents propostes d’artistes de Reus i del Camp de Tarragona que utilitzen, principalment, la tècnica del graffiti per realitzar les seves obres.
La temàtica que s’ha plantejat als diferents artistes per fer aquesta quarta edició de la galeria ha estat el COVID 19 i la seva vivència de la situació del confinament, les obres que podeu veure a la galeria estan inspirades en aquesta situació.
La llista d’artistes i les seves obres és la següent:
- Pau Serramià. Masllorenç. Nom de l’obra: La por. Instagram: @pauserramia
- Dabuten Tronko. Tarragona. Nom de l’obra: DNA. Instagram: @dabuten.tronko
- Fabio Balanzoni (Bala Studio). Reus. Nom de l’obra: Mind the Gap. Instagram: @_balastudio
- Alba Molero. Reus. Nom de l’obra: El balcón (Reinterpretació del balcó de Manet). Instagram: @moleroalba
- Escampa olis. Montbrió del Camp. Nom de l’obra: Entre quatre parets. Instagram: @escampaolis
- Anna Silveria. La Selva del Camp. Nom de l’obra: Pinyavirus. Insatgram: @annasilveria
- Pere Grafe. Tarragona. Nom de l’obra: Tot anirà bé? Instagram: @peregrafe
Nou espai, noves oportunitats
El nou ens permetrà poder fer més d’una exposició anual de tal forma que tot i perdre dos espais expositius respecte al carrer Pere Òdena (allà hi havia 9 finestres respecte les 7 que hi ha al Vapor Vell) el projecte podrà ser accessible per més quantitat de joves.
Abans d’acabar l’any es realitzarà una segona exposició que també tindrà relació amb el graffiti.
Des del departament de Joventut de la regidoria de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus es plantegen que en aquest nou indret s’hi puguin fer exposicions de diferents artistes, però també que hi pugui exposar només un artista.
A la llarga es pretén poder arribar a programar entre 4 i 5 exposicions anuals.
El programa Llambordes
Llambordes és un programa del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Reus que té per objectiu donar suport, promocionar i fomentar qualsevol expressió artística al carrer feta per joves artistes.
El programa és obert i per tant, s’adapta a les diferents iniciatives que els i les joves cada any es puguin plantejar, tot i que també es programen accions anuals per garantir una línia continuista i la Street Gallery n’és el principal exemple.
Amb Llambordes es vol acostar la cultura juvenil a la població en general, que se la trobi mentre fa qualsevol altra activitat quotidiana. Amb les diferents accions que es desenvolupen, es busca que el públic s’aturi, miri i li obri el camp cap a la reflexió i a vegades, fins i tot a través de la provocació, que sigui capaç de gaudir de l’art d’una manera més oberta i diferent.
Darrere d’aquest programa hi ha un grup de joves que constitueixen el comissariat i que de forma voluntària donen tot el seu suport per poder tirar endavant les diferents accions. Aquest és un grup obert i en què pot participar qualsevol jove que hi estigui interessat.
Llambordes és un espai amb orelles i ment obertes on joves creadors que tinguin qualsevol idea al cap, la puguin fer realitat o com a mínim poder-ho intentar.