Més de 180 persones entre institucions, representants de les empreses candidates i personalitats vinculades al sector han assistit a l’acte de lliurament dels Premis TIC Catalunya Sud, que organitzen el Clúster TIC Catalunya Sud i REDESSA i que s’ha fet les instal·lacions de firaReus Events al Tecnoparc de Reus. L’acte ha comptat amb la conferència inaugural titulada “Málaga Tech Park, el éxito de un ecosistema”, a càrrec
de Felipe Romera, president del Málaga Tech Park i de l’Asociación de Parques Científicos y Tecnológicos de España (APTE).
El Premis TIC Catalunya Sud tenen l’objectiu de reconèixer, premiar i donar visibilitat a les empreses i projectes tecnològics que han contribuït de manera significativa al desenvolupament econòmic, social i tecnològic de la Catalunya Sud. La primera edició d’aquests premis ha rebut 24 candidatures repartides entre les 5 categories previstes.
Els premiats
El jurat, format per deu professionals referents en l’àmbit TIC, la formació, el sector públic i la societat civil del territori, ha valorat aspectes com la innovació, l’impacte i valor afegit, la responsabilitat ambiental, el potencial de creixement i la diversitat de les candidatures presentades. Així, els guardonats han estat:
Creixement i expansió: T-Systems, reconeguda per impulsar des del 2007 la creació i creixement del seu Value Center Reus, que forma part del Global Delivery Center de T-Systems, i que ja ocupa a més de 400 professionals amb previsió de créixer fins als 500 en els pròxims mesos.
Millor start-up: eAgora, una innovadora plataforma per connectar els ciutadans amb l’administració pública i que ja compta amb més de 500 ajuntaments com a clients.
Lideratge femení en tecnologia: Susana Prado, directora general Inetum Catalunya, amb més de 1.000 persones a càrrec. Des de la seva responsabilitat a la multinacional tecnològica francesa, Susana Prado va promoure la instal·lació d’una seu territorial de Inetum a Tarragona. També és professora associada de la URV i presidenta del 22@Network.
Sostenibilitat i tecnologia verda: Etecnic, dedicada a solucions de mobilitat sostenible, ha estat guardonada pel seu projecte Smart Pricing, que té com a objectiu optimitzar el rendiment econòmic d’una infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics.
Tecnologia disruptiva: IPTE, empresa tecnològica amb seu a Reus dedicada al disseny i muntatge d’equips de control de processos industrials, ha estat reconeguda pel seu innovador sistema de test per a productes de mobilitat elèctrica o emobility.
Els guardons han estat produïts per l’empresa PLASTICPeople, que recicla plàstic i el transforma en tot tipus de materials, polivalents, segurs i de disseny, creant un impacte social i mediambiental positiu. Per aquest projecte en concret, s’ha fet servir aproximadament dues planxes d’un metre quadrat cada una, el que equival a més de 1.500 bosses de plàstic i més de 4.000 envasos de Tetra Pak reutilitzats.
L’acte de lliurament ha comptat amb la presència de representants institucionals i responsables empresarials que han estat els encarregats de lliurar els guardons: l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita; el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de Reus i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges; el president del Clúster TIC Catalunya Sud i CEO de Movertis, Pablo Mazón; el rector de la URV, Josep Pallarés; president del Málaga Tech Park i de l’APTE, Felipe Romera; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; i el subdelegat del govern, Santiago Castellà. També s’ha comptat amb la presència de la nova secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat, Maria Galindo.