L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet segueix treballant amb l’objectiu d’assolir un grau d’eficiència mediambiental cada cop més elevat, tant a nivell consistorial com, també, als domicilis del municipi. És per això que, recentment, ha activat diferents iniciatives destinades a oferir alternatives sostenibles en el dia a dia de la població, com per exemple la campanya municipal recentment impulsada per al foment de la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les llars pobletanes.
Ara, l’atenció es centra en la recollida selectiva dels residus domèstics, tot donant continuïtat a la campanya municipal impulsada l’estiu del 2020, quan un equip d’informadors va realitzar visites a tots els domicilis del poble per lliurar-hi informació per a la correcta separació dels residus a la llar, així com un kit de materials per facilitar aquesta tasca. El kit incloïa bosses reutilitzables per a la recollida selectiva de vidre, envasos i paper i cartró, així com un cubell i bosses compostables per a la recollida de la fracció orgànica.
Dos anys, l’Ajuntament ha decidit reactivar la campanya “a mode de recordatori, perquè tot i que hem millorat bastant en l’àmbit de la separació de residus, encara podem fer-ho millor”, apunta l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà.
Així, l’objectiu de la campanya és servir com a reforç i recordatori, a través d’una informadora que estarà present a les Escoles Velles, els dies feiners de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Les persones que hi acudeixin rebran informació acurada sobre la separació de residus a la llar, així com el kit complet per a la correcta separació dels mateixos: bosses reutilitzables per a la recollida selectiva de vidre, envasos i paper i cartró, així com un cubell i bosses compostables per a la recollida de la fracció orgànica.
Precisament aquesta última centra l’objectiu principal de la campanya que passa, segons explica l’alcalde pobletà, “per millorar els nostres registres de separació de la fracció orgànica”. I és que, segons les dades recollides en una enquesta prèvia realitzada en les darreres setmanes, el 64% dels pobletans separen la fracció orgànica dels seus residus i utilitzen el contenidor marró de manera correcta. “Volem arribar al 36% de població que encara no separa l’orgànica o la resta de fraccions perquè, en definitiva, hem d’aconseguir que no hi hagi cap llar pobletana sense kit de recollida selectiva”, afirma Joan Maria Sardà, qui també apunta entre les finalitats d’aquesta iniciativa “la necessitat de conscienciar el conjunt de la nostra població, perquè el medi ambient és un assumpte global i que ens ocupa i ens afecta a tots i a totes”.
Finalment, cal destacar que aquesta campanya municipal impulsada per l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet compta també amb el suport de la Diputació de Tarragona