El Clúster TIC Catalunya Sud oferirà als centres formatius la possibilitat d’impartir tallers per donar a conèixer la realitat i necessitats concretes de cerca de talent del sector tecnològic a l’alumnat de FP. Amb la voluntat d’acostar empreses i escoles i contribuir al canvi de tendència des de la base, el TIC Sud prepararà diverses sessions de la mà d’empreses associades al Clúster.
Aquesta és una de les propostes sorgides al primer taller-networking organitzat de manera conjunta pel TIC Sud i l’IMFE Mas Carandell, que aquest dimarts ha reunit a una trentena d’empreses tecnològiques i centres formatius. La sessió ha servit per posar en comú les necessitats de les empreses i els centres per afavorir una millora en els continguts formatius i en la inserció al mercat laboral dins el sector tecnològic a les comarques de Tarragona. Entre els eixos marcats pels participants hi ha el reforç de la formació en anglès, les habilitats transversals personals i l’actualització dels continguts curriculars a les eines i necessitats utilitzades al mercat laboral.
Sergi Novo, Clúster Mànager del TIC Sud, ha destacat la importància de “connectar el món de l’empresa i el món acadèmic”. “La voluntat del TIC Sud és contribuir a agilitzar els processos i la inserció laboral al sector tecnològic del territori i això ho hem de fer de la mà dels centres formatius”, ha dit.
Des dels centres formatius presents a la trobada s’ha remarcat la necessitat de treballar la detecció i orientació del talent en l’educació secundària obligatòria, a més d’apropar la realitat de les empreses a les aules. En aquest sentit, diverses de les empreses presents s’han mostrat disposades a participar en tallers i sessions als centres de formació professional.
Montserrat Pagès, director a de Mas Carandell, ha celebrat la bona acollida de la jornada per part de les empreses i centres participants. “Ara cal sistematitzar tota la informació recollida i articular la manera de dur-ho a la pràctica amb agilitat”, ha explicat.
La jornada s’ha celebrat a les instal·lacions de Redessa Tecno i hi han assistit els CEO’s i responsables de recursos humans de diferents empreses tecnològiques del territori, així com les direccions i responsables dels principals centres de formació de Reus que imparteixen cicles formatius o altres estudis vinculats amb les TIC; a més de la Universitat Rovira i Virgili. Carles Prats, regidor d’Empresa i Coneixement de Reus ha participat també a la trobada i ha remarcat la profitosa col·laboració entre l’IMFE Mas Carandell i el Clúster TIC Catalunya Sud