El Clúster TIC Catalunya Sud i la regidoria d’Economia, Coneixement i Habitatge de l’Ajuntament de Reus treballen conjuntament per a fomentar i capacitar noves vocacions tecnològiques entre les joves. El programa arrencarà el dimecres 19 d’octubre amb un webinar en el qual tres professionals amb perfil tecnològ ic compartiran la seva experiència via streaming. Les tres ponents seran Anna Satishur, Integrations & Partners Business Manager de Movertis; Karina Simieli, Co-fundadora d’Expacia XR; i Eva Cros, tècnica de formació de la Fundación Esplai.
Després d’aquest tret de sortida, s’iniciarà la formació inicial de programació i noves tecnologies per a dones, que es farà del 19 al 26 de noviembre i que se centrarà en àmbits tecnològics amb alta demanda de talent, com són la codificació, la intel·ligència artificial o el Big Data. El curs intensiu tindrà format presencial i es farà al llarg de dos caps de setmana a les instal·lacions de REDESSA Tecno, amb formadors especialitzats de la Fundación Esplai, entitat especialitzada en formacions tecnològiques i col·laboradora de l’Escola TIC del Clúster. Està previst que hi participin unes 15 de joves entre 13 i 18 anys.
El programa es completarà amb la celebració de la Jornada ‘Dones TIC’ el 17 de novembre al Foyer de firaReus Events. Una sessió presencial amb conferències i una taula rodona que comptarà amb la presència de dones professionals en diferents àmbits TIC i on es destacarà el paper de la dona a l’àmbit empresarial i tecnològic de la ciutat de Reus i la seva àrea d’influència. Entre les ponents hi haurà Àurea Rodriguez, de Talentea i Susana Prado, General Manager d’Inetum a Catalunya.
Totes les sessions estaran obertes a la ciutadania i, especialment, als centres formatius de la ciutat de Reus. Sergi Novo, Clúster Mànager del TICSud, ha destacat el reforç i l’impuls que s’ha donat a aquesta iniciativa “per fomentar i potenciar el talent femení i les vocacions tecnològiques entre les dones més joves en un sector on la presència de la dona és encara minoritari”. “Volem també crear vincles entre el sector educatiu i empresarial, que permeti als i les alumnes conèixer noves formes de treballar, les empreses tecnològiques del territori i fomentar la inserció laboral i dinamització econòmica del territori”, ha dit.
En aquesta línia i, amb la voluntat de connectar amb el talent jove, Novo ha anunciat també que al mes de novembre es faran els primers tallers del TIC Sud i empreses associades als Instituts Maria Rosa Molas i Baix Camp.
Per la seva part, la regidora d’Economia i Coneixement de l’Ajuntament de Reus i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha remarcat que “les empreses tecnològiques han esdevingut estratègiques per al creixement econòmic i social de la nostra àrea metropolitana. Per això, hem de treballar perquè les nenes i les joves accedeixin a les oportunitats de futur que aquest sector planteja. Amb el programa Woman Tech fem un pas més per mantenir el posicionament de Reus com a ciutat TIC, capacitant el talent femení”.
A banda de les accions destinades al foment de les vocacions tecnològiques femenines, i que són fruit de la col·laboració entre el Clúster TIC Catalunya Sud i l’Ajuntament de Reus seran una nova edició del Speed Dating, un punt de trobada entre empreses tecnològiques i alumnes dels centres de Formació Professional i de la Universitat Rovira i Virgili. La iniciativa va reunir més de vint empreses TIC i 300 joves de formacions tecnològiques en la seva darrera edició i enguany tornarà a celebrar-se a l’Auditori Antoni Gaudí de firaReus Events. Per altra banda, al llarg del darrer trimestre de l’any, s’impulsaran també dos tallers TIC a centres de Formació Professional de Reus i una taula rodona sobre l’actualitat del sector TIC a les comarques de Tarragona i les previsions per al proper any. Totes les activitats compten amb la col·laboració de REDESSA.