L’exposició “Aquí hi ha tela!”, el fòrum Auriga i la commemoració dels 40 anys del Congrés de Cultura Catalana, aquest cap de setmana a Reus

inv_aquihihatela_digital

Reus viu aquest cap de setmana quatre actes destacats en el marc de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. Aquest divendres a les 20:00 h és prevista al Palau Bofarull la inauguració de l’exposició “Aquí hi ha tela!”, un viatge per l’evolució històrica de la indumentària a partir d’imatges pertanyents al fons del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR). Dissabte i diumenge es realitzen al Centre de Lectura les sessions del XIII Fòrum Auriga, que reflexiona sobre el patrimoni arqueològic, mentre diumenge dia 12 al matí es porta a terme una jornada commemorativa dels 40 anys de les sessions d’arquitectura del Congrés de Cultura Catalana realitzades a Reus.

També diumenge i s’ha programat a l’església prioral de Sant Pere (20:15 h) un concert d’orgue, trombons i cor, a càrrec del Cor Mestral, Lorién Santana (orgue) i el Quartet Gaudí, que presenten un programa pensat per entusiasmar els amants del cinema i de la música en general, amb melodies immortals que han consagrat alguns dels films més taquillers i premiats de la història del setè art. Aquest esdeveniment s’inclou també a la programació de la Capital de la Cultura Catalana.

“Aquí hi ha tela!”, al Palau Bofarull
El Palau Bofarull de la Diputació (carrer de Llovera, 15) és escenari des d’aquest divendres i fins al 25 de novembre de l’exposició “Aquí hi ha tela!”, un interessant viatge per la història de la indumentària i la vestimenta al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre des de finals del segle XIX fins a la dècada de 1970, a través d’imatges dels fons del CIMIR. Les imatges es podran veure impreses en tela, algunes inèdites i força singulars. La mostra es podrà baner_agenda_telavisitar de dimarts a dissabte d’11:00 a 13:00 h i de 17:00 a 20:00 h i un cop acabi a Reus s’inclourà al programa “Exposicions itinerants” del Servei de Cultura de la Diputació de Tarragona, de manera que estarà a disposició dels ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que desitgin instal·lar-la temporalment al seu municipi.

 

Fòrum Auriga, reflexió sobre arqueologia
La revista Auriga, especialitzada en arqueologia, organitza dissabte 11 i diumenge 12 de novembre al Centre de Lectura de Reus la tretzena edició del Fòrum Auriga, un punt de trobada d’experts i investigadors que enguany es porta a terme a la capital del Baix Camp amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana 2017.
Les sessions s’inicien dissabte a les 8:30 h amb la recepció i benvinguda als participants i a partir de les 9:30 h començarà la presentació de comunicacions, que inclou ponències del representant de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la General itat, Jusèp Boya; la representant del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Mònica Borrell; dels representants de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, Josep Macias i Imma Teixell, i del Museu Bíblic de Tarragona, Andreu Muñoz i, finalment, del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Josep Manuel Rueda.

La presentació de comunicacions continuarà durant tot el matí i migdia d’aquest dissabte fins a les 14.15 h, hora prevista de finalització de la primera jornada. Diumenge continuarà aquest fòrum amb la presentació de les darreres ponències a partir de les 10:00 h i a partir de les 11:00 h es realitzarà una ruta arqueològica per Reus de la mà de l’arqueòleg i tècnic del Museu de Reus, Jaume Massó Carballido. La ruta inclourà la visita al Museu d’Arqueologia, a les restes de la muralla medieval del Pallol i a la Bòbila de Sugranyes.

Jornada sobre arquitectura
La Fundació Congrés de Cultura Catalana i la Capital de la Cultura Catalana col·laboren en l’organització aquest diumenge de la jornada de commemoració dels 40 anys de les sessions d’arquitectura realitzades a Reus en el marc del Congrés de Cultura Catalana. La jornada es realitzarà a partir de les 10:30 h a la seu de la Societat El Círcol de Reus i hi intervindran diferents testimonis del Congrés de 1977, com ara Anton Pàmies, Antoni González, i Raquel Lacuesta, que seran moderats per Pau Solà-Morales. A les 12:00 h s’ha previst una taula rodona sobre l’evolució de l’arquitectura a través de tres generacions de dones, amb la participació de Carme Fiol, Clara Solà-Morales i Maria Cartanyà. A partir de les 13:00 h es faran visites guiades als teatres Fortuny i Bartrina, a càrrec els arquitectes responsables de la seva renovació, Josep Huguet i Anton Pàmies.

Concert d’orgue, trombons i cor a la prioral
El quart esdeveniment que marca la programació de la Capital de la Cultura Catalana aquest cap de setmana és el concert d’orgue, trombons i cor, en què participen el Cor Mestral, Lorién Santana (orgue) i el Quartet Gaudí, amb un programa de música de pel·lícules que es farà aquest diumenge a partir de les 20:15 h a la prioral de Sant Pere.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.