Després d’una gira per tot l’Estat, la companyia Lucky&Luke porta a Reus el seu muntatge ‘Oliver Twist’. Parlem amb Benjamín Miguel (director) i Manuel Barroso (autor de l’adaptació)
Què es trobarà l’espectador que vingui a veure ‘Oliver Twist’?
Un espectacle molt complet adreçat a tots els públics. Tot i que la novel·la que adapta és un drama, nosaltres hi hem afegit una mica del nostre esperit Lucky&Luke; en el sentit que hem afegit tocs d’humor que fan que tot el que pateix el protagonista es pugui dur d’una altra manera fins que arriba un moment en que el drama supera l’humor: és la part més fosca de l’espectacle. També hem afegit un toc musical, marca de la casa que els nostres fans esperen.
Compta amb la presència d’algun personatge peculiar…
Tenim dos veïns que són personatges que han cridat molt l’atenció durant la gira. Representen un canvi de to respecte a la resta: són un homenatge a Becket i al seu estil. I la Conchi Lindrón, un personatge que vam crear al principi de la formació de la companyia i ja va tenir presència en el següent muntatge. Sempre es queixa que no li donem espai i ara té un paper molt destacat i divertit.
Arribeu d’una gira per tot l’Estat. Quina valoració en feu?
Molt bona, l’espectacle ha funcionat molt bé. Teníem una àmplia mostra d’edats amb escoles i instituts i tant els petits com els grans han entrat al drama. La nostra filosofia és que als nens se’ls ha de donar l’oportunitat que mirin un espectacle on se sentin a gust i hem encertat: gaudeixen del format visual del muntatge però també de la història. A més, les representacions que hem fet per a tots els públics, tant fora com a Catalunya, han funcionat molt bé i tot el públic: grans (els adults surten tocadets) i petits, s’hi ha enganxat.
Com ha anat el treball amb la companyia?
A més de nosaltres dos, ens acompanya en Joan Manel Brunet; actualment un altre pilar molt potent de la companyia. Amb el personatge d’Oliver hem hagut de fer diversos canvis. Des del principi teníem a tres actrius per al personatge: la Maria Bravo, que feia les funcions en català a Catalunya, i la Irene Benavent i la Georgina Llauradó que es van repartir la resta de la gira. Les dues darreres setmanes de la gira, però, per motius logístics hem incorporat a la Clàudia Font, que ha resultat tot un descobriment: amb només tres assajos va respondre perfectament damunt l’escenari.
I a nivell tècnic?
És l’obra més dramática que hem fet fins al moment i ens ha portat a investigar nous camins que fins ara no havíem tocat. Ha estat més complex decidir com dirigíem, l’escenografia i la posada en escena, per qüestions de ritme, que no pas el treball dels actors. Hem fet un salt a nivell tècnic gràcies a en Joan Ribes, per primer cop de gira amb nosaltres, que ha fet una tasca tècnica excel·lent i que s’ha convertit en un més: ha fet que l’espectacle creixi des de dins.
Ara torneu a Reus…
A Reus tenim un públic fidel que cada any espera que acabem la gira amb dues o tres funcions a la ciutat. Són fidels al nostre estil, a vegades ens demanen més d’algun o altre tret característic propi de la companyia. Tenir un públic fidel sempre t’exigeix.
Què dirieu als reusencs/reusenques per convidar-los a venir?
L’obra té els nostres trets característics: humor, música, molt bones interpretacions i un equip molt potent. L’espectador passarà per molts estats i empatitzarà amb el nostre Oliver.
‘Oliver Twist’ es representa el dia 7 a les 19.30h i el dia 8 a les 18.30h al Bravium Teatre