Aquest dimecres, dia 26 de febrer, a les 17.30 h, tindrà lloc la primera actuació de les bandes i el grup de percussió
Per a la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, ‘l’escola és un centre difusor no només de música, sinó també de cultura’
L’Escola Municipal de Música de Salou (EMMS) celebra el seu trentè aniversari, tot fent allò que la caracteritza: música. Així, diversos concerts a l’aire lliure commemoraran aquestes tres dècades d’història, posant ritme en diferents punts del municipi.
Segons la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, “l’escola és un centre difusor no només de música, sinó també de cultura, que dona l’oportunitat tant a nens com a persones adultes d’introduir-se en l’ensenyament musical, a la vegada que els ofereix l’opció de continuar els seus estudis en un conservatori”.
Les bandes i grup de percussió encetaran el conjunt de concerts, amb una primera actuació el proper dimecres, 26 de febrer, a les 17.30 h, a la plaça de la Pau.
El segon concert el brindaran l’orquestra de corda, piano i formacions de cambra, i tindrà lloc el dimecres, 25 de març, a les 18.15 h, a la plaça del Carrilet.
El dijous, 23 d’abril, a les 17.30 h, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, els conjunts de guitarres, piano, corals, i el grup de percussió i cambra oferiran un espectacle musical a la plaça de Sant Jordi.
Segons ha explicat l’edila, “aquest conjunt d’actuacions al carrer tenen com a objectiu obrir l’escola i donar-la a conèixer a tota la ciutadania”. “Aquests concerts se sumen a altres accions que es faran al llarg de tot l’any, com la participació a les Festes Majors del municipi, i les visites als centres educatius, per tal de despertar el màxim d’interès entre els infants”, ha assenyalat Gómez.
Cal destacar, també, la Setmana d’Activitats, amb tallers, concerts i conferències, entre altres, que tindrà lloc la setmana de finals de març i primers d’abril; dins la qual es farà el concert pedagògic del dimarts, 31 de març, que anirà adreçat a nens/es de les escoles de Salou, d’entre 3 i 6 anys. Aquesta actuació es farà en dues sessions, a la tarda, a les 16.45 i a les 17.30 hores. L’EMMS realitzarà altres tallers per als infants, el 25 d’abril, al matí, amb inscripció prèvia. L’objectiu d’aquestes activitats és promoure el centre i la seva oferta educativa.
El Teatre Auditori de Salou (TAS) acollirà, el 21 d’abril, a les 18.45 h, el concert Cantata Salou.
L’acte estrella del 30è aniversari serà el concert d’inauguració del curs 2020-2021, que tindrà lloc el 15 de setembre, amb el Quartet Hanfris, un grup vocal que oferirà un repertori d’allò més divers, amb peces de jazz i gòspel, entre altres estils.
Finalment, els dies 7 i 8 de novembre, se celebraran unes jornades d’assajos amb totes les agrupacions de l’escola salouenca i amb altres centres convidats, com l’Escola de Música de Cambrils i el Conservatori de Vila-seca. Aquestes activitats culminaran amb un gran concert el diumenge, dia 8.
30 anys fent música
Fa 30 anys, al carrer València de Salou, davant de la Biblioteca, va néixer un centre de formació musical per a la ciutadania salouenca. El curs 90-91 va començar l’activitat, sota les directrius de la desapareguda Chantal Decoppet, cofundadora i directora del centre. Els inicis de l’escola van comptar amb 80 alumnes i 5 professors: una professora de guitarra, un de violí i tres professores de llenguatge musical, piano i cant coral.
Actualment, l’Escola Municipal de Música de Salou està formada per 19 professors i uns 270 alumnes, dels quals, aproximadament, un 80-90% són de Salou.
Des de l’any 2017, el seu director és Ferran Fabregat, especialitzat en llenguatge musical.
En total, l’escola ofereix sis nivells de formació: sensibilització (4 i 5 anys); iniciació (6 anys), aprenentatge bàsic (7 anys); nivell elemental (8-12 anys), nivell mitjà (12-16 anys), i programa lliure, per a majors de 16.
A més, a partir dels 6 anys, els alumnes participen a la roda d’instruments, on poden descobrir la seva passió, ja que van veient el funcionament de cada element musical que hi ha a l’escola. Així, poden triar entre els següents: clarinet, flauta travessera, guitarra clàssica, percussió, piano, piano jazz, saxòfon, trompeta, violí i violoncel.
El centre compta, també, amb un conjunt d’agrupacions instrumentals i vocals: música de cambra; petita banda; banda; petita orquestra de corda; orquestra de corda; grup de percussió; orquestra infantil de guitarres; orquestra juvenil de guitarres i combos. A nivell coral, cal esmentar el Cor Aprenentatge Bàsic, el Cor Infantil, el Cor Mitjà, el Cor Duorum, i el Cor Rapsòdia, aquest últim, per a persones adultes.
Durant tot l’any, l’Escola de Música realitza diverses audicions perquè l’alumnat pugui mostrar la seva evolució davant de la família i el públic.
Tot i que la música és la que dona vida al centre, també hi ha altres activitats com: intercanvis amb grups i/o escoles d’altres municipis, colònies, excursions d’interès pedagògic i musical, sortides a concerts, i conferències.