El projecte “Reus Espais Vius”, que vol contribuir a la revitalització estratègica del comerç de la ciutat incidint de forma específica a aportar solucions a aquelles zones de la ciutat on hi ha més locals buits, continua endavant amb la preparació de les propostes artístiques que lluiran als aparadors dels ravals Sant Pere i Robuster. El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, i una representació dels artistes implicats en el projecte van protagonitzar ahir a la tarda una trobada per compartir els avenços del procés creatiu i posar en comú les primeres impressions al voltant de les propostes artístiques que formaran part d’una ruta d’aparadors artístics als espais comercials buits intervinguts, oferint una proposta cultural innovadora i de qualitat artística. Aquesta ruta estarà acompanyada de visites guiades.
Una dotzena d’artistes provinents de disciplines com l’escultura, el disseny gràfic, la pintura mural, la fotografia, l’interiorisme i el cartellisme ja estan plantejant i preparant les seves obres. La proposta té el doble objectiu de posar en valor els aparadors buits a través de les intervencions artístiques; i donar visibilitat a la comunitat artística de Reus.
El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha valorat molt positivament la trobada que “m’ha permès copsar l’avenç del procés creatiu, la qualitat artística de les propostes plantejades i la implicació de la comunitat artística en la iniciativa”.
Aquesta fase de creació artística ve inspirada per la campanya participativa “Com transformaries el món?”, que va recollir més de 1200 propostes de la ciutadania per incidir en la transformació com a idea per generar un canvi positiu en l’àmbit social en l’espai urbà i desenvolupament econòmic, implicant a la ciutadania en el muntatge de la proposta artística participativa que ha de servir per donar a conèixer el projecte d’impuls comercial i que es presentarà d’aquí unes setmanes, un cop es completi el procés creatiu.
Cada aparador explicarà un concepte relacionat amb una problemàtica medi ambiental o social. El condicionant que tindran els artistes serà que els materials que utilitzin han de ser materials residuals. El repte és: Transformar el residu en art. Les obres es realitzaran a partir dels residus que generem les persones en la nostra quotidianitat.
La proposta artística s’està treballant sota la direcció creativa de la Meritxell Perpinyà que donarà coherència al conjunt d’intervencions i que vetllarà per una proposta de qualitat amb un disseny que pren com a fil conductor l’art que transforma, on els i les artistes locals s’inspiraran en les respostes dels ciutadans de Reus per intervenir els aparadors artísticament.
Aquesta actuació es realitza en el marc de la campanya per donar a conèixer els ravals Sant Pere i Robuster com una zona comercial futura; donar a conèixer als emprenedors els espais comercials buits disponibles; oferir als ciutadans una proposta d’oci cultural vinculada amb el projecte; i oferir la possibilitat de conèixer iniciatives innovadores i de qualitat artística a nous públics.