El tret de sortida anirà de la mà del pianista Albert Guinovart i els cantants Elena Gadel i Roger Padullés, el 6 d’octubre. ‘Tot Guinovart’ tindrà una primera part més clàssica, formada per la interpretació de les 16 cançons del ‘Dichterliebe’ compost pel pianista. Tot seguit, els tres artistes interpretaran fragments de diversos musicals de l’autor. Entre ells, es podrà gaudir de ‘Flor de Nit’, ‘Gaudí, ‘Paradís’ i ‘Mar i cel’. Tot plegat, al Centre Cultural Municipal.
La segona cita serà el 27 d’octubre, al Teatre Principal, amb l’estrena d’una obra del pianista i compositor Pedro Pardo. A la vegada, convidarà els assistents a descobrir unes cançons escrites per la ja desapareguda soprano Victoria de los Ángeles. Pardo ha musicat les seves lletres i les portarà en escena amb la soprano Mercedes Gancedo, la violinista Laia Pujolassos i Ferran Badolet al violoncel. De fet, bona part d’aquests intèrprets formen part de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles.
El 10 de novembre serà el torn d’’Impossibles’. Un concert protagonitzat per Tañer trio. La proposta convida a conèixer la música del segle d’or espanyol, és a dir, del renaixement i el primer barroc. A través de l’arpa de dos ordres, la guitarra barroca i la percussió oferiran un seguit de peces de caràcter popular amb espai per a la improvisació. El concert anirà a càrrec de l’arpista Sara Águeda, la guitarrista Belisana Ruiz i el percussionista de Vallmoll, Pere Olivé. Se celebrarà al Teatre Principal.
‘Rapsody in blue’ serà el quart concert. Interpretat per la ucraïnesa Ala Voronkova, el pianista Guerassim Voronkov i Maria Voronkova com a narradora. Més enllà de la coneguda obra de George Gershwin -que combina elements de la música clàssica amb influències del jazz- interpretaran peces del mateix Voronkov i del compositor soviètic Prokófiev. L’actuació es durà a terme el 24 de novembre al Teatre Principal.
El primer trimestre de Nits de Clàssics 2022-2023 es tancarà amb dos concerts a l’Església de Sant Joan. D’una banda, es donarà vida a un ‘Messies de Händel participatiu’. Un concert organitzat conjuntament amb la Comissió ciutadana de
l’orgue de Valls. D’aquesta manera, qualsevol cantaire vallenc podrà formar-ne part. El muntatge comptarà amb la direcció de Xavier Pastrana, la soprano Júia Farrés, la mezzo Tànit Bono, el baix Elías Benito i el tenor Roger Padullés. La voluntat és interpretar el Messies de Händel íntegrament, però dividint-lo en tres concerts al llarg de la temporada. La primera part correspon a l’advent i Nadal. Per participar-hi cal inscriure’s a través del correu electrònic messies.valls@gmail.com. L’espectacle tindrà lloc el 23 de desembre. La resta de concerts se celebraran entre l’abril i el juny.
En aquest sentit, el president dels Amics de Valls, Roger Padullés, ha destacat que “una de les nostres missions és promoure la música de Valls i unir un gran nombre de cantaires pot ser una de les millors maneres”.
L’últim concert serà el ‘Tradicional Cant de la Sibil·la’, la nit del 24 de desembre. L’acte se celebrarà abans de la Missa del Gall. Es tracta d’una cerimònia litúrgica que es remunta a l’època medieval i que és d’origen pagà.
Tots els concerts se celebraran a les 20 h del vespre, a excepció del darrer que es durà a terme a les 23.30 h.
Venda d’entrades
El preu és de 15 euros per cada concert. Les persones jubilades obtindran un descompte i els alumnes de l’Escola de Música de Valls tindran una entrada gratuïta per a ells i per a un acompanyant. A la vegada el ‘Tradicional Cant de la Sibil·la’ serà gratuït. Així mateix, es rebaixarà el preu del ‘Messies de Händel participatiu’ perquè tothom hi pugui accedir.
Les entrades es poden adquirir a través de www.codetickets.com o de manera presencial a taquilla.
Una eina cultural
Els Amics de la Música de Valls i Joventuts Musicals de l’Alt Camp és una entitat sense ànim de lucre que neix com a eina cultural al servei de la ciutat i de les comarques veïnes. La seva voluntat és facilitar l’accés de tots els ciutadans a la música simfònica, despertar l’interès per la música, sobretot en els joves, i oferir activitats culturals per a tothom.
El cicle també busca donar visibilitat a intèrprets o compositors originaris o vinculats a Valls i al Camp de Tarragona, que ja tenen una trajectòria consolidada.