Aquest proper dijous dia 31 de maig a les 17:30 h de la tarda a la Biblioteca Central Xavier Amorós es farà la cloenda dels clubs de lectura Infantils de les Biblioteques Municipals de Reus del curs 2017/18. Per aquest motiu s’ha preparat una trobada conjunta dels diferents grups que s’han fet durant el curs i que han estat 3 clubs de la Biblioteca Xavier Amorós i 1 de la Pere Anguera, per passar una estona amb l’escriptora Gemma Lienas i Massot. L’acte és obert a tota la ciutadania.
Gemma Lienas (Barcelona, 1951) és una de les escriptores més reconegudes de la literatura catalana actual. A més de col·laborar amb els mitjans de comunicació, ha escrit una cinquantena de llibres, alguns dedicats als joves, com Cul de sac, Així és la vida, Carlota (Menció d’Honor de l’IBBY 1990), El diari lila de la Carlota (Premi Unesco per la tolerància), El diari vermell de la Carlota, Bitllet d’anada i tornada (Premi L’Odissea 1998) o la col·lecció de misteri La Tribu de Camelot i la col·lecció d’educació emocional Minty La Fada; i d’altres dedicats als adults, com Una nit, un somni, Atrapada al mirall i El final del joc (Premi Ramon Llull 2003).
Amb motiu de la celebració dels 10 anys del Club de Lectura de la Biblioteca s’ha preparat una exposició per a la Biblioteca Central Xavier Amorós amb totes les portades de tots els llibres que s’han llegit al llarg d’aquests deu anys.
Una altra de les activitats previstes per a la cloenda dels clubs és per al dia 19 de juny a les 18:30 h, protagonitzat per l’editora Maria Bohigas de Club editor que serà a la ciutat per parlar del món editorial a través de la seva experiència, així com també l’autora Antònia Carré-Pons, que conversarà amb els assistents sobre el seu darrer llibre Com s’esbrava la mala llet publicat per Club editor. Aquest acte és també obert a tothom.
Les Biblioteques Municipals a Belgrad
Durant la setmana del 13 al 18 de maig, les Biblioteques Municipals de Reus han estat presents a les IFLA MedLib Belgrad 2018, un congrés internacional de directors de biblioteques públiques, que tenia com a lema «Les biblioteques públiques eines constructores de comunitats». Aquesta edició ha reunit directors de biblioteques de Nord Amèrica, Canadà, Escòcia, Holanda, Bòsnia, Sèrbia, Catalunya, Croàcia, França, Alemanya, Estònia, Itàlia i Finlàndia.
El lema d’enguany proposava reflexionar sobre els col·lectius minoritaris i sectors específics de la nostra societat i el paper transformador de la biblioteca pública i el dels seus professionals en el context social actual. L’experiència presentada per la Biblioteca Central Xavier Amorós era sobre el projecte d’integració de persones amb limitacions intel·lectuals dins l’equip de treball, que es realitza coordinadament amb el Servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Pere Mata i que va donar peu a conèixer altres projectes amb algun punt en comú: incorporació dins l’equip de joves amb problemes mentals, visites de les biblioteques als centres hospitalaris o de tutela, activitats per a públic general de divulgació de la diversitat mental que es realitzen a altres indrets. La Biblioteca Pública s’erigeix com un espai de democràtic d’accés a la cultura i a la vegada de cohesió social a l’entorn de la lectura i la informació. D’aquesta manera assoleix un rol de transformació de les persones i les societats cap als valors d’igualtat, tolerància i pau.