La URV organitza a Reus el cicle de divulgació científica La ciència del vi

La URV organitza a Reus, amb el suport de l’Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus un cicle de divulgació científica sobre el vi que consta de nou sessions en què investigadores i investigadors de la Universitat parlaran sobre el vi des de diferents disciplines científiques. A cada sessió es realitzarà el tast de d os vins de la DOQ Priorat, que col·laboradora en el cicle

Quin paper tenia el vi a l’antiguitat; quins criteris s’han de seguir per fer un bon maridatge; quins mites existeixen sobre el vi i la salut o quina és l’herència que grecs i romans han deixat sobre el vi són alguns dels temes que es plantegen en el cicle La Ciència del Vi. Es tracta d’una proposta de divulgació científica que comença el proper dimecres 4 de març a les 19 h al Centre d’Art Cal Massó de Reus, i que durant nou sessions donarà a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca de la mà d’investigadores, investigadors i docents de la Universitat Rovira i Virgili. A cada sessió es farà el tast de dos vins de la DOQ Priorat, que col·labora amb el cicle. La primera de les xerrades les impartirà Jordi Diloli, investigador del grup de recerca GRESEPIA, del Departa ment d’Història i Història de l’Art, i tractarà sobre el vi a l’antiguitat.

L’objectiu del projecte és apropar el coneixement científic a la societat d’una manera divulgativa i propera, i fer-ho a través del vi com a element transversal i des de diferents perspectives. Per aquest motiu hi participen investigadores i investigadors de diferents àmbits de la recerca de la Universitat i també s’hi han involucrat els estudiants d’Enologia, que faran els comentari d’alguns dels vins que es tastaran, tots de la DOQ Priorat, així com als responsables dels cellers que hi participin, que donaran a conèixer el seu projecte.

Aquesta iniciativa, que es va realitzar durant el 2019 a Tarragona, està organitzada per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV en col·laboració amb la Facultat d’Enologia, la DOQ Priorat i compta amb el suport de l’Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, «Reus Promoció», què col·labora en aquest cicle amb l’objectiu de divulgar diferents aspectes al voltant del vi, un dels productes més destacats de la nostra cultura gastronòmica. El suport de l’Agència a aquesta iniciativa està alineada amb els objectius fixats al Pla d’Actuació de «Reus Promoció» per potenciar els productes gastronòmics de qualitat, entre els que es troben els vins de proximitat.

Les sessions es faran de març a desembre, el tercer dimecres de cada mes a les 19.00 h –excepte els mesos d’agost i setembre- i per assistir a les xerrades, que són gratuïtes, cal inscriure’s prèviament al correu electrònic comciencia@urv.cat. Les inscripcions per a cada xerrada s’obriran el dia 1 de cada mes, ja que l’aforament és limitat.

Calendari de sessions
El calendari de sessions previstes és el següent:

  • 04 de març El vi a l’antiguitat. De regal diplomàtic a producte social, a càrrec de Jordi Diloli, del Departament d’Història i Història de l’Art (URV)
  • 18 de març El vi i la salut: mites i realitats, a càrrec d’Anna Borrull, del Departament de Bioquímica i Biotecnologia (URV)
  • 15 d’abril Les catedrals del vi, a càrrec de David Moreno, de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura i de Ramon Arnabat, del Departament d’Història i Història de l’Art (URV)
  • 20 de maig De la vinya al celler, a càrrec d’Assumpta Mateos, del Departament de Bioquímica i Biotecnologia (URV)
  • 17 de juny L’enocomunicació. Seduir, vendre i fidelitzar, a càrrec de Ruth Troyano, periodista i autora de la col·lecció Retrats de Vi (URV)
  • 8 de juliol Vins i maridatges, a càrrec de Francesc Lladó, xef i docent a la URV
  • 21 d’octubre El màrqueting del vi, a càrrec de Jaume Gené, del Departament de Gestió d’Empreses (URV)
  • 18 de novembre El vi, un plaer per als sentits, a càrrec de Toni Sánchez, químic, enòleg i docent a la URV
  • 16 de desembre Què hem heretat de grecs i romans?, a càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo, del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.