Durant la campanya de Nadal s’ha posat en marxa la prova pilot perquè el Raval de Santa Anna sigui d’ús exclusiu per a vianants i una de les accions que s’estan duent a terme és la decoració del paviment amb sis fragments de llibres d’autors locals de Reus.
Es tracta d’una iniciativa conjunta entre les regidories de Cultura i Promoció de Ciutat que preten, per una banda dinamitzar comercialment la nova zona de vinanants i per l’altra apropar els autors locals entre la ciutadania i els visitants.
Els fragments seleccionats són:
“Vaig llegir-la en veu alta, i la meva veu, greu i suau, va ressonar entre les lleixes com un tro que l’eco restituïa una vegada i una altra. Em va agradar. Era com les llengües dels llibres que, de cop i volta, es posaven a parlar.”
El noi de paper. Jordi Folck
«Ser literat -i, no cal dir, ser poeta- comporta un cert grau de qualitat artística no gens fàcil en aquestes modalitats. El que es diu escriptor a seques, en canvi, que és el meu cas, en principi només té l’ambició d’explicar-se i de ser comprès.»
El Camí dels morts: 1931 – 1941. Xavier Amorós i Solà
«Només espero viure el temps suficient per enllestir aquesta mena de memòries fragmentàries que m’he proposat escriure. No per parlar de la meva vida, sinó per lloar tots aquells amb qui l’he compartit.»
Els camins de la llum. Coia Valls
«A la tardor de 1945 va sorgir una proposta insòlita: quatre joves reusencs, molt coneguts, dos nois i dues noies, van començar a organitzar un festival que s’estrenaria a la primavera de 1946».
El retorn de l’Àngela. Maria Lluïsa Amorós
«Deixa’m fugir d’aquí, i tornar al teu temps.
Trobem-nos altre cop al lloc de sempre.
Veig el cel blanc, la negra passarel·la
de ferros prims, i l’herba humil en terra
de carbó, i sento el xiscle de l’exprés.»
Les dones i els dies. Gabriel Ferrater
«Les bromes i la por l’amargaven cada dia, mentre els companys d’estol vivien feliços i confiats seguint el seu cap valent i agosarat.
Però un dia, quan tots nedaven junts seguint el seu cap, un peix gran va passar per la vora, va obrir la boca i mig estol va desaparèixer dins de la seva bocassa.
El peix pedra. M. Àngels Ollé.
Fabio Balanzoni
Aquesta decoració la realitza Fabio Balanzoni, artista autodidacta italià resident a Reus des de fa dos anys.
Durant els 8 anys que va residir a Barcelona, va diversificar els seus projectes artístics en diferents soports, des d’aparadors, vidres, persianes d’establiments, fins a un hangar de l’Aeroport del Prat, un dels seus encàrrecs més importants.
La primavera d’enguany va rebre un encàrrec dels Mercats de Reus per pintar els accessos i les vitrines de les parades del Mercat Central i del Mercat del Carrilet.
Ha seguit amb la decoració d’aparadors, i el disseny de pissarres i cartells per a diferents comerços, bars i establiments de la ciutat.
En paral·lel, ha creat una línia de serigrafia de samarretes i bosses del personatge “El Ganxet”, il·lustració original de l’artista reusenc Josep Maria Gort.
Cal recordar que la conversió del raval en zona de vianants es fa de manera provisional fins el proper 29 de febrer, i es converteix en un passeig comercial els divendres, dissabtes, festius d’obertura comercial i vigílies de festius, d’11:00 h a 21:00 h.