L’Ajuntament de Salou informa de les restes arqueològiques del Neolític, descobertes als terrenys propers a la nova estació de Salou-PortAventura.
Concretament, s’hi ha trobat un important jaciment a l’aire lliure, que data entre el Neolític post-cardial i l’Edat del Bronze inicial, entre els anys 3.500 i 2.000 a.C., aproximadament.
S’hi han localitzat 59 sitges; 7 estructures tipus forat de pal; i, també, una estructura tipus fons de cabana, i una altra, de tipus sepulcre de fossa.
Així mateix, dins de les sitges, han aparegut petits elements, com objectes de ceràmica a mà i sílex, que evidencien que en aquesta àrea dels Emprius hi va existir un poblament de l’època neolítica.
S’ha permès el seu rebliment, és a dir, tapat amb terres, per tal que restin protegides i/o amb les mateixes condicions prèvies a l’excavació, fins que, tal i com és voluntat de l’Ajuntament, es puguin mostrar al públic, formant part del patrimoni històric del municipi.
Aquest assentament neolític descobert i excavat permetrà explicar la importància de la història de Salou, i del seu poblament, des de les primeres èpoques de la prehistòria.
Cal recordar que, dins del municipi de Salou, s’hi troben evidències d’assentaments, des de la prehistòria, passant per la protohistòria, l’època romana, la medieval, la moderna i la contemporània. Aquest fet ha estat motivat, des dels seus inicis, per la seva condició com a port natural.
Les restes d’aquesta època formaran part del projecte divulgatiu “Un passeig per la història de Salou”, el qual s’està treballant des de l’Ajuntament.