La castanyada i la tardor són sinònim de reunions i festes i és durant aquestes dates que hi ha una de les activitats ja consolidades de la regidoria de joventut, com és el passatge del terror. Una activitat realitzada per un grup de joves voluntaris acompanyats per professionals del Casal de Joves la Palma.
L’activitat arriba a la seva onzena edició i des de fa 5 anys canvia d’ubicació i ens descobreix un lloc nou de la ciutat.
Enguany l’activitat tindrà lloc al Mercat del Carrilet; portant les activitats arreu de la ciutat i descentralitzant i donant a conèixer diferents equipaments.
Sota el títol de «Els fills de la foscor» un grup d’uns quaranta joves voluntaris de la ciutat, alguns repetidors de l’experiència i alguns de nous que s’hi han afegit aquest any s’estan reunint des de principis d’octubre per a elaborar el guió, els personatges, l’escenografia,… El grup de joves compta amb l’acompanyament i suport artístic d’Alex Manríquez, actor i escenògraf, que dirigeix l’espectacle.
El regidor de Joventut, Daniel Marcos, ha remarcat la importància d’aquesta activitat, “per nosaltres és una de les propostes importants del nostre calendari d’activitats. Volem agrair al màxim l’esforç de totes les persones implicades, de tots els i les joves voluntàries, que es fan càrrec de l’organització d’esdeveniments com aquest. Des d’aquest Govern d’escolta a la ciutadania, pensem que és important una iniciativa com aquesta que, precisament, surt a petició dels mateixos joves”.
Un passatge del terror anomenat “Els fills de la foscor”, que es basa en les persones que es mouen per espais marginals, subterranis o clandestins. Un passatge que combina elements de terror psicològic amb un ambient opressiu i fosc, on els participants entren en un món amagat i misteriós; on es trobaran personatges que per diferents raons (marginalitat, rebel·lió, o fins i tot supervivència), viuen allunyats de la societat convencional i han creat els seus propis codis i rituals i on la seva foscor no només seria literal, sinó també metafòrica: ells viuen en els límits de la moralitat i la civilització.
Els voluntaris elaboren un fil argumental i fan ús del maquillatge, les disfresses; l’escenografia, i els efectes de llum i so per crear una atmosfera esgarrifosa, amb l’objectiu d’atrapar els visitants en aquesta experiència immersiva on la foscor i la por són protagonistes.
Aquesta activitat obrirà al públic el dissabte 26 i el diumenge 27 d’octubre. El dia 26 l’horari serà de 18:00 a 23:00 h i, el dia 27, de 17:00 a 21:00 h.
Les entrades per accedir a l’espectacle es podran recollir presencialment al Casal de Joves de La Palma a partir del dimarts 15 d’octubre. L’horari per recollir-les és de dimarts a divendres de 10:00 h a 14:00 h i de dilluns a dijous de 16:30 h a 19:00 h, fins que s’esgotin.
Per cada entrada cal portar 1 litre de llet + 1 paquet de llegums seques + 1 pack de 3 llaunes de tonyina que anirà destinat al Banc d’Aliments de Reus.
L’edat recomanable a la que va destinada aquest espectacle és a partir de 12 anys. El recorregut per el Mercat del Carrilet no està adaptat per persones amb mobilitat reduïda.
L’entrada a l’espectacle serà per l’accés del Mercat del Carrilet de l’Avinguda Jaume I.
Novetat : «JoveReus Castanyada»
Coincidint amb la Castanyada també hi ha programada pel proper divendres 25 d’octubre una nova festa per a joves menors d’edat ambientada en la celebració de la castanyada i halloween on es combinaran ambdues tradicions de manera lúdica.
La festa està dirigida a joves de 14 a 16 anys i serà de 22:00 a 00:00 h i tindrà lloc a la Sala Polivalent de la Palma.
És una festa saludable, lliure d’alcohol i fum que, busca afavorir els espais de trobada segurs entre joves on compartir una estona, escoltar música i estar junts.
L’entrada és gratuïta però cal reservar la invitació prèviament.
A partir del divendres 11 a les 15 hores es podran reservar les invitacions per la festa a inscripcions.reus.cat.
A la festa és obligatori venir disfressat. Hi haurà premi a la millor disfressa de Halloween i a la millor disfressa de Castanyer/a.