Els col·legis professionals de l’àmbit de la salut de Catalunya s’han unit amb l’objectiu comú de promoure la vacunació entre els seus col·legiats i col·legiades enfront la COVID-19. Per aquest motiu, han llençat el vídeo #RaonsperVacunarme, en el qual, a través de les veus de 13 representants de nou professions (metges, infermeres, odontòlegs, farmacèutics, veterinaris, psicòlegs, fisioterapeutes, podòlegs i treballadores socials), fan una crida a tots els professionals de la salut perquè es vacunin, cadascú en el moment que li arribi el torn, segons l’estratègia de vacunació dissenyada per les autoritats sanitàries.
La vacunació contra la COVID-19 és, juntament amb les mesures de prevenció, la millor estratègia de què disposem ara mateix per lluitar contra la pandèmia.
Assolir la immunitat de grup a través de la vacunació és el gran objectiu i els professionals de la salut hi juguen un paper clau, ja que, no tan sols són els principals prescriptors de la vacunació, sinó que el seu comportament és un exemple per als ciutadans i és clau per consolidar la confiança en les vacunes. Els professionals que apareixen al vídeo donen raons de pes per vacunar-se enfront la COVID-19: per compromís ètic, per confiança en la ciència, pels pacients que tant han patit, pels companys, per la família, per les persones grans, pels infants, per recuperar l’economia, etc. Arguments que tots ells defensen des del seu rol professional, però també com a ciutadans i membres de la societat.
El vídeo #RaonsperVacunarme és una iniciativa conjunta del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, el Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, el Col·legi de Psicologia de Catalunya, el Col·legi de Podòlegs de Catalunya i el Col·legi de Treball Social de Catalunya.
Us adjuntem els enllaços a les dues versions que hem produït del vídeo (una de 3 minuts de durada i una de més breu, d’un minut i mig aproximadament), amb subtítols en català i en castellà, i us convidem a què, en la mesura del possible, el publiqueu a les pàgines web dels vostres mitjans.
En el cas de les televisions, us podem facilitar un format de més qualitat per tal de poder emetre alguna de les versions o un fragment en algun dels vostres espais informatius o programes.