Del 19 al 21 de juny, s’ofereixen activitats virtuals, portes obertes i activitats presencials amb mesures sanitàries especials on hi participa, entre d’altres, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
L’onzena edició de les Jornades Europees d’Arqueologia (JEA), que tindrà lloc durant els dies 19, 20 i 21 de juny, programa activitats a deu equipaments d’arreu Catalunya. Les Jornades suposaran una oportunitat per conscienciar i familiaritzar el públic amb l’arqueologia i els seus reptes. S’hi organitzaran visites a llocs oberts al públic excepcionalment (jaciments, excavacions, etc.); xerrades amb els protagonistes de l’arqueologia (arqueòlegs, investigadors, etc.) que presentaran al públic la seva professió, i activitats lúdiques i educatives (iniciació a les excavacions, demostracions, tallers, etc.). Mitjançant esdeveniments originals i festius, les famílies, estudiants de totes les edats, apassionats de la història o persones que simplement tinguin curiositat, podran descobrir el patrimoni arqueològic.
Enguany participen en les Jornades 10 museus amb les col·leccions o jaciments arqueològics més representatius a Catalunya: el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu de la Noguera, el Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega, el Museu de Guissona, el Museu de Gavà, el Museu de Badalona i el Museu d’Història de Sabadell, el Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès) i els Museus de Banyoles.
El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona proposa, del 19 al 21 de juny, portes obertes a les seves seus: el Tinglado 4, Museu i Necròpolis Paleocristians, la Vil·la romana dels Munts i el Conjunt monumental de Centcelles; i també presenta diferents recursos digitals, com una càpsula audiovisual al voltant de les pintures de la Vil·la romana dels Munts, jocs per la canalla i una activitat autònoma a la seu del Tinglado 4 dirigida a les famílies a l’exposició TARRACO/MNAT per descobrir el món romà.
Durant el darrer any, prop d’un milió de persones ha visitat els museus d’arqueologia catalans, de les quals més de 120.000 han estat escolars.