El Centre de Lectura acull el cicle ‘Autors i llibres que han marcat el món d’avui’

Amb una conferència sobre el centenari de la col·lecció Fundació Bernat Metge, el Centre de Lectura de Reus engegarà el pròxim 3 de juliol el cicle «Autors i llibres que han marcat el món d’avui». La novel·la El senyor dels anells, de J.R.R. Tolkien, la narrativa de Kafka o El Quixot seran alguns dels temes que es tractaran en aquest cicle.

Serà el filòleg clàssic i escriptor Raül Garrigasait qui encetarà el cicle el 3 de juliol amb la conferència «Clàssics per al present. 100 anys de la col·lecció Bernat Metge». El 6 de juliol serà el torn de l’escriptor i crític literari Francesc Parcerisas, el qual parlarà d’El senyor dels anells, la novel·la de fantasia èpica de J.R.R. Tolkien. L’endemà, el 7 de juliol, l’historiador Joan Navais pronunciarà la conferència «Ei, segles, traieu-vos el barret!. Vladímir V. Maiakovski (1893-1930), el poeta futurista de la revolució». Durant l’acte, Montserrat Auqué, membre del col·lectiu En Veu Alta de la Biblioteca del Centre de Lectura, llegirà textos del poeta, dramaturg, actor, teòric, pintor, editor, cartellista i guionista rus.

El 10 de juliol, el cicle estarà dedicat a Kafka amb la conferència  «Narracions de Kafka: quin lector pot desentendre-se’n?», que pronunciarà Josep Murgades. I el 14 de juliol, María José Rodríguez Campillo, professora de la URV, tancarà el cicle amb El Quixot de Miguel de Cervantes. Totes les conferències començaran a les 19.00.

3 de juliol: «Clàssics per al present. 100 anys de la col·lecció Bernat Metge», a càrrec de Raül Garrigasait, escriptor i filòleg clàssic.

6 de juliol: «El senyor dels anells, de J.R.R. Tolkien», a càrrec de Francesc Parcerisas, escriptor i crític literari.

7 de juliol: «Ei, segles, traieu-vos el barret!. Vladímir V. Maiakovski (1893-1930), el poeta futurista de la revolució», a càrrec de Joan Navais, historiador. Lectura de textos: Montserrat Auqué, membre del col·lectiu En Veu Alta de la Biblioteca del Centre de Lectura.

10 de juliol: «Narracions de Kafka: quin lector pot desentendre-se’n?», a càrrec de Josep Murgades.

14 de juliol: «El Quixot, de Miguel de Cervantes», a càrrec de María José Rodríguez Campillo, professora de la URV.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.