EDhack Reus, els dies 22 i 23 a La Palma

El projecte EDhack Reus, un laboratori social, educatiu i comunitari que impulsa el departament de Joventut de la Regidoria de Salut i ciutadania juntament amb la Fundació Jaume Bofill, entra a la recta final. Es tracta d’un espai innovador de creació que vol generar idees a partir de la participació ciutadana, en especial els i les joves.

L’objectiu: dissenyar projectes beneficiosos per a la comunitat abordant reptes com la convivència, el civisme, la sostenibilitat, l’educació, la cultura, la igualtat de gènere i altres aspectes en l’espai públic. Reus esdevé el primer municipi de la demarcació de Tarragona  a acollir un EDhack.

El proper 22 i 23 d’octubre a la Palma tindrà lloc l’EDhack Reus, un laboratori educatiu comunitari, un projecte de transformació social, un espai per a generar idees i projectes des de la col·laboració, on els participants:joves, entitats, professionals, activistes, tècnics i educadors; comparteixen el seu coneixement per a crear solucions a un repte.

El repte és: Com transformar l’espai públic en un entorn d’oci, cultural i d’aprenentatge atractiu pels joves de la ciutat. Entenent el temps lliure com a cultura, participació, educació, inclusió i salut.

Amb aquests subreptes:

  • Com fem de l’oci a Reus un espai trencador, alternatiu al consum i les propostes comercials?
  • Com connectem els actors i els espais socials de la ciutat per crear més i millors oportunitats d’oci?
  • Com dissenyem propostes d’oci obertes a la participació de tothom?
  • Com fer del temps d’oci una experiència educativa, d’inclusió de la diversitat?
  • Com podem fomentar noves experiències d’oci a través de la tecnologia i l’entorn online?
  • Com obrim, dinamitzem i fem un ús comunitari pels joves dels espais buits i perifèrics de la ciutat?
  • Quines propostes cal fer perquè espais públics i els equipaments esdevinguin espais de creació, educació coneixement i col·laboració?

La jornada consisteix en dues sessions intensives, de 16 hores de durada, on participen 15 equips formats per 4 persones, un total de 60 persones. Es trobaran persones amb perfils molt diversos, que treballaran de forma col·laborativa, utilitzant eines d’innovació, en la ideació i prototipatge de noves solucions.

Consta de tres fases de treball COnnecta, COnstrueix, i COmparteix. Alternades d’activitats com un taller de percussió corporal, un taller de relaxació i postura corporal, sessions musicals…

Les participants comptaran amb el suport de facilitadores, persones dinamitzadores de les sessions de treball; i mentors, persones amb perfils molt diversos experts en el seu àmbit que orientaran els grups en el procés de creació de les solucions.

El projecte guanyador rebrà una dotació econòmica de 2.500 €, l’acompanyament per poder ser impulsat, desenvolupar-se, i produir l’impacte social desitjat.

La jornada és gratuïta, i els àpats hi estan inclosos per a totes les participants.

Totes les persones participants seran acreditades amb un certificat de formació sobre metodologia i disseny en innovació social.

Per a més informació es pot consultar el web: https://reus.edhack.cat/edhack i per inscriure’s es pot entrar a  https://inscripcions.reus.cat/edhackreus fins que quedin places disponibles.

Què és un hacker?

Un hacker és algú que defensa la llibertat del coneixement i la justícia social.

Algú que treballa amb finalitrztas socials i busca aportar informació i solucions al món, sense restriccions, de forma totalment accessible per contribuir d’una forma real a la comunitat.

És algú creatiu i conscient del potencial de treballar en obert i ho fa des de la passió i l’entusiasme.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.