Digitalització de l’Enciclopèdia Castellera

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i Repsol han ratificat el seu acord de col·laboració per tretzè any consecutiu, amb la renovació del conveni que les uneix des de 2012. En aquesta ocasió, l’acord es fixa per a un termini de tres anys (2024-2026) i l’aportació de la companyia es destinarà principalment a un ambiciós projecte de digitalització de l’Enciclopèdia Castellera, per fer-la accessible i consultable en línia a través de la pàgina web de la CCCC.

Carles Cortès, president de la Coordinadora, i Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, han escenificat aquest dijous la renovació de l’acord, en un acte que ha tingut lloc al Museu Casteller de Catalunya, a Valls, i en el qual també ha participat el director de Cossetània Edicions i responsable de l’edició de l’Enciclopèdia Castellera, Jordi Ferré.

Aquest projecte de digitalització de l’Enciclopèdia Castellera, que consta d’un total de vuit volums, està previst que es desenvolupi per fases: la previsió és començar aquest 2024 amb els primers quatre volums, i en els dos anys restants de conveni es continuaria amb els altres quatre, a raó de dos per any: els volums 5 i 6 l’any 2025, i els volums 7 i 8 l’any 2026.

El projecte permetrà convertir l’Enciclopèdia en una eina completament digital i oberta, que estarà allotjada a la pàgina web de la Coordinadora de Colles i que serà accessible i consultable amb un sistema, format i facilitats assimilable als que ofereixen les enciclopèdies més populars i utilitzades que existeixen a la xarxa.

Aquest patrocini està alineat amb les funcions i els objectius de la Coordinadora de Colles, que té entre les seves finalitats promoure els castells i els valors del fet casteller, i difondre’n el seu coneixement, i també amb el full de ruta de transformació de Repsol i en especial amb l’esforç de digitalització que està realitzant el Complex Industrial de la companyia a Tarragona. Al mateix temps, reforça el compromís de Repsol amb la societat del seu entorn, amb la cultura tradicional i popular, i en especial amb els castells.

De fet, aquest patrocini del projecte de digitalització tanca el cercle: Repsol ja ha estat el principal patrocinador privat dels 8 volums de la versió impresa de l’Enciclopèdia Castellera (el 8è tot just s’acaba d’enllestir i s’ha presentat aquest octubre) i ara, amb el seu suport a través de la Coordinadora, esdevindrà també l’impulsor de la seva versió en línia.

La vinculació de Repsol amb el món casteller ve de lluny, arrenca l’any 2012, i durant aquest temps, a més de donar suport a la CCCC i d’haver impulsar l’Enciclopèdia Castellera, s’ha fet palès en moltes iniciatives més: la més visible sens dubte ha estat la de patrocinador principal del Concurs de Castells, que es manté aquest 2024.

Però, a més, des del Complex Industrial de Repsol a Tarragona s’ha contribuït a fet possibles projectes com Castells de Ciència de la URV, la pàgina web castells.photo; el llibre ‘Els castells no són de princeses’, de Mireia Comas; o l’espai educatiu dins del Museu Casteller de Valls. A més, la companyia manté des de fa anys el seu suport a les colles castelleres de la ciutat de Tarragona i als Pataquers de la URV.

El món casteller representa valors com el treball en equip, el rigor o el compromís, que també són característics de Repsol i del nostre Complex Industrial. És per això que, en el marc del nostre compromís amb el territori i la seva societat, donem suport al món casteller i, en aquest cas, el volem acompanyar en el seu procés de digitalització”, ha afirmat el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.