El projecte europeu Resetting avança i petites i mitjanes empreses turístiques han començat ja a rebre els fons europeus per digitalització en el marc d’aquesta iniciativa. Les pimes turístiques han començat a treballar amb diferents empreses tecnològiques associades al Clúster TIC Catalunya Sud en sessions de mentoria i formació, a més d’implementar eines i solucions tecnològiques a les seves estructures. És el cas d’El Camí Hotel, un establiment familiar situat al centre de Cambrils i una de les pimes seleccionades en la primera convocatòria de
Resetting. En el marc del projecte europeu, l’empresa ha accedit als bons per finançar la incorporació d’aquestes eines i està treballant amb les empreses tecnològiques del territori Merops360 i Roomtability en l’estudi de necessitats de digitalització adaptades al seu sistema de treball i model de negoci; així com les eines de gestió necessàries al seu cas concret.
Eloi i Gerard Colom, responsables d’El Camí Hotel, han valorat molt positivament el treball realitzat fins ara amb les empreses tecnològiques. “L’objectiu era facilitar la feina diària, automatitzar tasques i augmentar el segment de clients, ara cal acabar d’implementar tot el que hem iniciat però estem molt satisfets amb el procés de treball”. Per la seva banda, el Clúster Mànager del TIC Sud, Sergi Novo, ha destacat el valor “de connectar les empreses del sector turístic i el sector tecnològic per unir esforços i fer créixer el teixit productiu de les comarques de Tarragona”.
A més d’aquesta formació i la implementació de software, innovació i tecnologies emergents, l’equip d’aquest hotel podrà participar a webinars informatius i sessions de treball. Precisament, el Clúster TIC Catalunya Sud organitzarà entre els mesos d’abril i maig nou webinars sobre solucions de digitalització obert a totes les pimes del sector turístic d’Espanya, Portugal, Itàlia, Albània i Grècia.
Les sessions es faran el dies 18 d’abril, 10 i 16 de maig i aniran a càrrec d’experts i expertes d’empreses associades al TIC Sud. Les empreses formadores seran Etecnic, BQAIT, Winbia, Expacia, Inetum, Magnore, CBS Quality, Ctaima i Merops360.
A partir d’aquest mes d’abril es seleccionaran noves empreses turístiques de la demarcació de Tarragona que s’han presentat a la segona convocatòria del projecte Resetting. A més, en els propers mesos s’obrirà una nova convocatòria de participació per a pimes turístiques del territori.
Sobre Resetting
El projecte europeu Resetting té per objectiu principal ajudar a rellançar el sector del turisme en un escenari post-covid a través de la innovació i la transformació digital millorant les capacitats empresarials del sector incorporant solucions digitals que els permetin la transició cap a models operatius més sostenibles i circulars.
Al llarg dels 30 mesos de duració del projecte, 60 pimes situades en aquests cinc països rebran un total de 540.000€ euros en bons de finançament de fins a 9.000€ per aplicar solucions tecnològiques a les seves empreses, invertir en capacitació i mentoria amb empreses expertes del territori. 14 d’aquestes pimes seran de la demarcació de Tarragona. A través de Resetting, les empreses tenen l’oportunitat
de dur a terme un diagnòstic de la seva maduresa digital i es posa a la seva disposició un ventall de possibilitats per transformar i millorar el model de negoci per tal d’innovar i ser més competitives. La convocatòria està oberta a hotels i allotjaments similars, allotjaments de vacances i curta estada, zones d’acampada, serveis de reserves d’agències de viatges, operadors turístics i altres activitats relacionades.
Resetting, coordinat pel Centre Tecnològic Eurecat, finançat per l’Agència EISMEA de la Unió Europea, compta amb el Clúster TIC Catalunya Sud i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona com a socis a la demarcació; així com la col·laboració de la Diputació de Tarragona. A nivell europeu hi ha un total de vuit partners diferents ubicats en cinc països.