Comença la formació a més de 7.000 monitors responsables de prevenció i higiene

Comença la formació a més de 7.000 monitors responsables de prevenció i higiene

Aquesta figura del monitor vetllarà pel compliment dels protocols a les activitats d’estiu en matèries com la neteja de mans, la desinfecció, els grups reduïts o la detecció de símptomes de Covid-19

La Direcció General de Joventut i la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat inicien aquest matí un total de 15 sessions telemàtiques de formació per als monitors, monitores i dirigents de lleure que aquest estiu assumiran el rol de responsables de prevenció i higiene a les activitats de lleure que organitzin les diferents entitats, institucions i empreses de lleure.

S’espera que més de 7.000 monitors, monitores i caps de lleure s’inscriguin a les formacions, un procés que encara és obert a través d’aquest enllaç. Aquesta formació és obligatòria per a tots els membres que assumiran el rol de responsables de prevenció i higiene en les activitats de lleure. L’existència d’aquesta figura és també obligatòria en totes les activitats, tal i com estableixen els protocols aprovats pel Pla Territorial de Protecció Civil (PROCICAT).

Aquesta figura és una de les principals novetats d’aquest estiu 2020 per garantir la realització del lleure educatiu per a infants i joves catalans si s’entra en la fase 3 de desconfinament. Així mateix, les activitats d’estiu hauran de complir amb les recomanacions de Salut per fer front a la presència de la pandèmia de la Covid-19, tal com va detallar la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, en roda de premsa l’11 de maig passat.

Uns 40 professionals de diversos perfils de la Secretaria de Salut Pública i procedents de les diferents regions sanitàries són els responsables d’impartir les formacions, que es faran a través de l’Aula Virtual de Joventut des d’avui i fins el proper 18 de juny. Cada formació, d’un total de tres hores, constarà d’una primera part sobre prevenció, d’una segona sobre protecció i d’una tercera sobre seguretat alimentària, en la qual el personal instructor repassarà i respondrà dubtes sobre els protocols, guies i models recollits al repositori general per aquest estiu: estiuamblleure.cat.

Pel que fa a la prevenció, es donaran indicacions de com es pot transmetre la Covid-19 entre infants i joves, així com les diferents mesures de protecció que cal seguir: afavorir la distància física amb criteri educatiu per evitar el contagi, recomanacions per a dormitoris, menjadors i lavabos, desinfecció d’espais concorreguts, rentat sistemàtic de mans, espais de 4 metres quadrats per participant o establiment de grups reduïts i estables de 10 persones màxim, entre d’altres.

Finalment, també es donarà compte dels criteris generals per a fer activitats segures i dels protocols per les diferents tipologies d’activitat (casals, colònies, acampades, rutes i camps de treball) així com del circuit que caldrà seguir en cas de detectar algun possible cas de Covid-19 en algun participant.

En l’àmbit de la protecció, les formacions se centraran en aspectes generals de neteja, desinfecció i ventilació en centres de lleure, equipaments i materials o les instal·lacions aquàtiques.

Pel que fa a la seguretat alimentària, les sessions especificaran els criteris que hauran de seguir les instal·lacions amb cuina pròpia o amb càtering, les activitats amb àpats de carmanyola i les que disposin d’intendència.

L’existència del responsable de prevenció i higiene va acompanyat d’altres mesures recollides al document i que també es van exposar al comunicat de l’11 de maig, com són que cada activitat ha de presentar el seu pla d’higiene i salut, que hi haurà d’haver hidrogels a cada estança o que ni els participants ni les seves famílies no poden haver tingut simptomatologia els 14 dies previs a l’activitat, entre d’altres.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.