12 participants buscaran aplicacions d’aquestes noves tecnologies en el sector del turisme de reunions durant el programa Enginy
El programa Enginy de formació en realitat virtual i augmentada per a fires i convencions ha començat aquesta setmana amb els 12 participants inscrits al projecte. En la primera sessió que s’ha fet aquest dilluns, 18 de gener, s’ha fet una presentació de les metodologies de treball, dels participants i dels agents implicats, que són REDESSA, firaReus i el Clúster TIC.
Les sessions de l’Enginy es faran de dilluns a dijous, cada setmana fins a la primera del mes de març. Entre els ponents, destaca la participació de Sònia Serracarabassa, directora del Catalunya Convention Bureau; Anna Font, CIO de Fira de Barcelona; Jaume Boltà, Fundador de Bocemtium i Patricia M Val, Executive Producer a FuturaSpace. Tots ells amb responsabilitats en algunes de les institucions i empreses més importants tant del sector MICE com el vinculat a les noves tecnologies al país.
La regidora d’Economia i Coneixement i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, assegura que “firaReus és un centre de fires i convencions pioner a Catalunya. Amb la seva aposta per un sector estratègic com és el tecnològic, es posiciona també com a centre d’innovació des d’on exportar nous formats a altres espais amb característiques similars”.
El programa Enginy està organitzat per REDESSA i la Fundació Autoocupació amb la col·laboració del Clúster TIC i s’emmarca en el Programa Primer de Catalunya Emprèn de la Generalitat.
Els participants rebran una formació de 100 hores en realitat virtual i augmentada aplicada al sector del turisme de negocis i 60 hores d’acompanyament especialitzat per a cadascun dels projectes que es desenvolupin. La formació especialitzada en realitat virtual i augmentada anirà a càrrec de 2 empreses referents del sector com són Digivision i Invelon, els CEO’s de les quals, José Antonio Muñiz i Marc Solé respectivament, van participar en la sessió inaugural d’ahir.
La primera fase del programa, centrada en la formació, es farà exclusivament online. Un cop comencin les pràctiques amb eines de realitat virtual i augmentada, el programa passarà a ser presencial i els alumnes podran utilizar els espais de coworking i les sales de reunions de l’edifici Tecnoparc per reunir-se i realitzar les tasques derivades dels seus projectes.
A finals del mes de març, un cop finalitzat tot el programa, es farà un marketplace on potencials clients, col·laboradors i proveïdors podran proposar als participants donar continuïtat als seus projectes.