El Centre de Lectura de Reus organitza la cinquena edició del cicle «Converses d’interès local», que va ser concebut l’any 1930 per analitzar quins reptes s’anaven plantejant a la ciutat de Reus i quines oportunitats se li presentaven per aconseguir el benestar dels ciutadans. Aquesta iniciativa va seguir i, d’aquesta manera, del gener al juny de 1949 el Centre de Lectura va organitzar les Segones Converses, i el 1954 les Terceres. El 1975 es proposaven les Quartes, les conclusions de les quals es van publicar l’any 1985 a les Edicions del Centre de Lectura.
Amb l’ànim d’emprendre una cinquena edició del cicle, la Secció de Ciències Socials, Polítiques i Econòmiques del Centre de Lectura té programades, per als pròxims mesos, diverses activitats d’anàlisi del territori en què es desenvolupa la ciutat de Reus. L’activitat es desplegarà en dues fases: abans de l’estiu, un seguit d’especialistes abordaran la descripció de l’estructura territorial del Camp de Tarragona al dia d’avui, l’anàlisi dels reptes que s’hi plantegen i l’estudi de les actuacions necessàries per aconseguir unes condicions de vida més equilibrades per als seus ciutadans. Després de l’estiu, la proposta es fixarà especialment en la infraestructura de l’aeroport de Reus. S’hi analitzaran les especials relacions que sempre ha tingut la ciutat amb l’aeronàutica; la història de la implantació de l’aeroport, les influències de la infraestructura en el territori, l’Aeroclub i la institució, a la URV, de la primera escola universitària de pilots d’aviació d’Europa (CESDA). També es retrà un homenatge als pioners i pioneres de l’aviació a la ciutat.
Les primeres converses tindran lloc aquest mes d’abril i són les següents:
4 d’abril: sessió «Formes de govern metropolità per al Camp de Tarragona», a càrrec de Marc Vilalta Reixach, professor de Dret Administratiu a la Universitat de Barcelona; i Marc Martí Costa, doctor en Polítiques públiques i Transformació social per la Universitat Autònoma de Barcelona.
22 d’abril: conferència «Reus, al mig del Camp», a càrrec de Pilar Carbassa, arquitecta-urbanista membre de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori.