Aquest divendres al matí 370 alumnes de entre quart i sisè se sumaran a la iniciativa per recuperar part de la massa forestal i arbustiva del litoral
L’àrea de Medi ambient de l’Ajuntament de Salou ha organitzat per aquest divendres una plantada de vegetació i arbres entre els escolars del municipi. La proposta neix arran de la intenció del govern de recuperar la part malmesa amb els temporals de vent que van afectar el municipi però que especialment van ser més virulents a la platja Llarga de Salou, un entorn natural de gran valor paisatgístic que es vol recuperar amb aquesta acció de sensibilització conjunta amb els centres educatius de primària al municipi. Es preveu que a la plantada hi hagi fins a 370 alumnes de 6 escoles diferents (Escola Europa, Escola Salou, Escola Santa Maria del Mar, Escola Elisabeth, Escola Vora Mar i Escola Internacional del Camp) d’entre tercer, quart i cinquè de primària.
L’Ajuntament ha posat a disposició de les escoles els autobusos per recollir-los als seus centres a les 9 del matí i tornar-los a les escoles a 2/4 d’1 del migdia després d’haver dut a terme una classe d’educació ambiental a l’aire lliure.
La regidora de l’àrea, Julia Gómez, assenyalava que “estem molt il·lusionats amb la resposta que hem tingut per part de les escoles i creiem que jornades d’aquesta índole són molt interessants per potenciar la sensibilització entre els més joves; apel·lant a la cura de la natura i a posar en valor l’espai que ens envolta”.
A més, ha recordat com la idea de la jornada és doble; d’una banda, es pretén reparar els desperfectes ocasionats per la ventada de meitats del passat mes d’octubre que va fer caure molts arbres i alhora aprofitar per plantar amb vegetació autòctona la platja llarga, un espai de gran interès paisatgístic del litoral de Salou.
La plantada, en la que col·labora també la regidoria de Manteniment de Ciutat, es farà a dos nivells. D’una banda, l’empresa de jardineria del municipi Moix plantarà els exemplars més grans, com els pins o tamarius; mentre que els alumnes de les escoles plantaran les plantes de mida més petita: els arbustos (la murtra, el llentiscle, el margalló o la savina), els subarbustos (l’estepa d’arenal, les semprevives, les crucianel·les marítimes) o també els bulbs i les gramínies (el lliri de mar, el borró o canya de sorra i la grama d’arena), majoritàriament. Els alumnes també comptaran amb l’ajuda dels alumnes del cicle superior del centre d’horticultura de Reus.
La jornada es vol aprofitar per difondre també els valors naturals del Cap de Salou i en especial de la Platja llarga a través d’una classe d’educació ambiental que impartiran tècnics de medi ambient de l’Ajuntament de Salou i del centre d’horticultura de Reus.