Acord per a la sensibilització sobre l’Alzheimer

La Fundació Pasqual Maragall i la Fundació Rosa Maria Vivar han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de promoure projectes de sensibilització per canviar la percepció social de la malaltia de l’Alzheimer, promocionar l’envelliment saludable i compartir la rellevància de la recerca biomèdica, entre d’altres. Ambdues institucions cooperaran conjuntament per difondre, col·laborar i donar suport a diferents accions per impulsar la prevenció i cura de l’Alzheimer, així com les malalties neurodegeneratives.
Tal com explica Cristina Maragall, presidenta de la Fundació Pasqual Maragall, “estem contents d’iniciar aquesta col·laboració amb una Fundació amb la que compartim l’objectiu de cercar solucions per les persones amb Alzheimer i que ens permetrà apropar-nos a les persones del Camp de Tarragona”. Així mateix afegeix, “a la Fundació Pasqual Maragall treballem per canviar la consideració de l’Alzheimer, però també per aconseguir avenços en la investigació que ens permetin trobar una cura efectiva a través de la recerca en prevenció en Alzheimer”.
Per la seva banda, Margarita Oliva, presidenta de la Fundació Rosa Maria Vivar, ha manifestat que “aquests acords són molt necessaris per poder arribar més lluny. Estem segurs que de la mà de la Fundació Pasqual Maragall podrem assolir els objectius conjunts treballant en la conscienciació de la malaltia per poder seguir uns hàbits saludables al llarg de tota la vida, i promoure la necessitat d’aconseguir un envelliment saludable i que permeti prevenir malalties neurodegeneratives”.

Primer activitat conjunta
Com a primera iniciativa, el proper 20 d’octubre a les 19h, al Teatre Fortuny de Reus, tindrà lloc la conferència ‘Un cervell sa per a tota la vida. Com prevenir l’Alzheimer des de la infantesa’. En aquesta trobada, la Dra. Nina Gramunt, directora tècnica de l’Àrea Social i Divulgació de la Fundació Pasqual Maragall, parlarà sobre la prevenció primària seguint uns hàbits de vida saludables, així com de la prevenció secundària, actuant quan el cervell ja mostra els primers símptomes de deteriorament cognitiu. Per la seva banda, la Dra. Margalida Coll, professora titular de Psicobiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, aprofundirà sobre els diferents tipus de memòria, com es desenvolupen i canvien al llarg de la vida, i com es pot actuar per preservar la memòria i la salut cerebral.
L’activitat és gratuïta i té inscripció oberta per tota la ciutadania a través del link:
https://cervellsaperatotalavida.eventbrite.es

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.