FAR, Festival de les Arts de Reus. De la mà de Francesc Cerro-Ferran, creador artístic del FAR, del 30 de juny al 9 de juliol el festival estrenarà 8 obres fruit de projectes molt personals singulars pensades especialment per exhibir-se en un dels espais més emblemàtics de Reus, l’Institut Pe re Mata.
El creador artístic del festival Francesc Cerro ha destacat que el FAR inclourà l’estrena de Una nit de musical amb Àngels Gonyalons; Madame Bovary amb Belén Fabra i la direcció d’Àngel Alonso; Después de Federico amb Lluís Marco i Ferran Carvajal; Otel·lo amb Joan Carreras, Marta Marco, Josep Julien, Santi Ricart i Sergio Caballero; Poeticant amb Gerard Quintana; Joan Masdeu; Camerata XXI i Alba Forasté i Tothom ho sap, un homenatge a Leonard Cohen amb Marta Marco, Ernest Villegas, Marc Serra i Montse Vellvehí.
El FAR tindrà lloc a l’emblemàtic Institut Pere Mata, l’hospital psiquiàtric de la ciutat. El pavelló dels Distingits i el pavelló del Menjador, dues sales del psiquiàtric amb capacitat per unes 100 persones cadascuna, es convertiran en els escenaris del festival. A més a més, a l’exterior hi haurà una zona d’oci i restauració on els assistents podran prendre alguna cosa abans o després dels espectacles.
30 de juny · 21.00h
Sala Noble del Pavelló dels Distingits
Una nit de musical, amb Àngels Gonyalons i Elsa Perches al piano
Del Broadway novaiorquès al West End londinenc, la millor actriu catalana de musicals, Àngels Gonyalons, farà escala en totes les cançons, ritmes i escenes més reconegudes del teatre musical de tots els temps creant una vetllada que ens transportarà als millors escenaris mundials per apropar-nos-els i seduir-nos amb la seva incomparable veu i meravellosa interpretació.
1 de juliol · 21.00 h
Sala Menjador del Pavelló dels Distingits
Madame Bovary, amb Belén Fabra. Direcció i dramatúrgia d’Ángel Alonso
El tàndem de luxe Fabra-Alonso ens proposa una nova visió d’un dels personatges més emèrits de la literatura universal: Emma Bovary. En ple segle XXI, més de 2 milions d’entrades a Internet confirmen la vigència d’aquest inabastable personatge; una actualitat on els devots de la novel·la cohabiten amb els detractors i les lloes conviuen amb una lletania de sexistes desqualificacions: els mateixos moralistes adjectius empleats el 1856, quan la judicatura francesa volgué prohibir la novel·la acusant la protagonista d’adúltera, luxuriosa i somniadora…; segle i mig després a les històriques desqualificacions inicials, s’ha d’afegir l’estigma de les malalties: histèrica, obsessiva, malalta, bipolar i neuròtica.
3 de juliol · 21.00 h
Sala Menjador del Pavelló dels Distingits
Después de Federico, amb Lluís Marco i Ferran Carvajal. Direcció de Francesc Cerro-Ferran
Un país queda orfe quan perd un dels seus poetes més insignes. El seu lloc és impossible ocupar-lo; el seu record és necessari reivindicar-lo; la seva memòria és l’únic eco que pot donar sentit a les paraules, i en aquests mots, trobar les respostes a un temps i una societat que perviu a cavall entre el dolor, l’amor i les tradicions ancestrals.
El prestigiós actor Lluís Marco ens aproparà una revisió actualitzada dels immortals versos de Federico García Lorca, acompanyat per una proposta de dansa contemporània executada i pensada per l’actor i coreògraf Ferran Carvajal.
4 de juliol · 21.00h
Sala Noble del Pavelló dels Distingits
Otel·lo, de William Shakespeare en versió de Francesc Cerro-Ferran. Intèrprets: Joan Carreras, Marta Marco, Josep Julien, Santi Ricart i Sergio Caballero
Una de les produccions més aclamades per la crítica i públic del XXIX Festival Internacional de Peralada. Amb un repartiment de luxe, el triangle format per Joan Carreras, Marta Marco i Josep Julien ens presentarà un retrat gairebé poètic de la davallada de l’ordre natural del cosmos; una visió singular d’un món dividit entre esperits lliures que el fagociten i esperits errants que cerquen llur particular purgatori, peregrinant ambdós a la recerca constant d’un sentit existencial. Una història basada sobre patrons tan universals i contemporanis com l’eròtica del poder, l’amor malaltís, les falses aparences, el dolor de la traïció, la gelosia i el crim passional. Una ocasió única per ser testimonis de l’admiració que sent la humanitat per aquells personatges que, amb la seva intel·ligent crueltat i mesquinesa, no fan millor el món, però sí molt més interessant i irresistible.
6 de juliol · 21.00h
Pavelló dels Distingits
Poeticant, amb Gerard Quintana
Gerard Quintana posa veu, ànima i paraula als versos dels més cèlebres poetes i lliurepensadors que han canviat el transcurs de la història cultural del segle XX. Transitant entre la cançó i la paraula dita, l’artista més representatiu del rock català ens transportarà a un món de clarobscurs on l’emoció i el sentiment seran el punt de partida, i alhora final, d’un sensitiu viatge a les arrels i tradicions culturals dels darrers cent anys.
7 de juliol · 21.00h
Jardí del Pavelló dels Distingits
Joan Masdéu en concert, amb Joan Masdéu
Sopar-concert al Jardí del Pavelló dels Distingits. Recollint el testimoni de Gerard Quintana, el cantant reusenc Joan Masdéu ens regalarà en primícia un tast de les cançons més significatives que conformaran el seu nou disc. Una petita joia en format acústic que vindrà acompanyada per un repàs als millors temes de la seva carrera musical. Una ocasió especial per explorar la vessant més íntima i propera de la producció de Masdéu.
8 de juliol · 21.00h
Sala Noble del Pavelló dels Distingits
Camerata XXI en concert, amb la solista Alba Rosa Forasté. Direcció de Xavier Blanc
L’orquestra Camerata XXI i la soprano Alba Forasté bressolaran el capvespre oferint-nos un concert líric (i de música clàssica) que ens convidarà a respirar fins a la darrera gota de l’essència d’una exquisida selecció d’àries, temes i variacions que permetran a l’espectador emocionar-se amb les notes de les millors composicions musicals de tots els temps.
9 de juliol · 21.00h
Sala Noble del Pavelló dels Distingits
Tothom ho sap, amb Marta Marco, Ernest Villegas, Marc Serra i Montse Vellvehí
Tothom ho sap és un espectacle de petit format que vol compartir amb el públic l’univers Cohen (des del més conegut, com són potser les seves cançons, al més desconegut, com és el seu testimoni, les seves entrevistes i els seus poemes). Una de les millors perles teatrals de la temporada 2017 que construeix un món íntim i singular que ens convida a pensar: quantes vegades hem escoltat cançons com “Suzanne” o “The partisan”, i hem volgut delectar-nos en cadascuna de les paraules, de la seva poesia? Doncs aquí, Marta Marco, Ernest Villegas i companyia intenten que les paraules del poeta ens ressonin per dins. I per fora.