10a edició dels Premis Gresol Jove al Talent Emprenedor

La Fundació Gresol ha lliurat els Premis Gresol Jove al Talent Emprenedor. Per desè any consecutiu ha tingut lloc una gala celebrada a l’Hotel Olympus Palace de Salou. Es tracta d’un esdeveniment en el que els joves són els protagonistes.

L’acte ha comptaT amb la intervenció d’Helena Torras, que és Inversora i Consellera Independent. Com a inversora creu a fer costat als emprenedors en el seu camí posant a les persones per davant. Promou la innovació de l’ecosistema emprenedor tecnològic en la societat. Pertany a la Junta de Govern de TechBarcelona i és consellera independent en Lucta i Mastertech.

Entre altres reconeixements es troben, ser considerada una de les 100 dones més influents a Europa en el món de les Startups i el Venture Capital, Top 100 Dones Líders a Espanya, Premi Inversora EUTop50, Inversora de l’Any 2021 per D+I, una de les 100 líders de la digitalització d’Espanya, Premi Dona de l’Ecosistema Inversor per Bigban any 2023.

Segons afirma ella mateixa “Crec fermament a construir ponts entre el món tradicional i el tecnològic, fomentant un enfocament humà i innovador que beneficiï tant a les persones com a les empreses.”

Després de la conferència ja hem donat pas a l’entrega formal dels guardons on s’han donat a conèixer les tres joves empreses guardonades i hem comptat amb la participació de destacades personalitats, com el Rector de la URV, Sr. Josep Pallarès; el diputat delegat de Projectes Europeus i de Gestió de Persones i Talent de la Diputació de Tarragona, el Sr. Vale Pino; o el director de l’oficina de Reus d’Ibercaja i responsable de Salou i Amposta, Sr. Josep Lluís Castillo. Tota la gala ha estat presentada i conduïda per la coach i experta en Mindfullness, Ariadna Casas. Com a punt i final, els assistents han gaudit d’un còctel networking que els ha permès conèixer els projectes guanyadors i interactuar entre ells per explorar possibles col·laboracions.

Les 3 empreses guardonades

  1. TALENT  TECNOLÒGIC: PROJECTE RENERGY

L’equip de WaveWatt, format per estudiants de la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Politècnica de Catalunya, presenta el projecte RENERGY, que consisteix en el desenvolupament de la Boia Mareomotriu Universal. Aquesta boia té l’objectiu de poder subministrar energia elèctrica als sistemes essencials de petites i mitjanes embarcacions en qualsevol lloc i moment.

És una boia compacta, portàtil, escalable, universal, assequible i no invasiva. Gràcies al seu innovador mètode per convertir l’energia de les onades en electricitat, la boia és capaç de subministrar energia elèctrica neta independentment de les condicions climatològiques del moment.

  1. TALENT EN MÀRQUETING: XÈNIA PÉREZ

Bosses de luxe, veganes i fetes a mà. El projecte va començar fa només dos anys, al garatge dels seus pares, fins arribar al seu primer disseny, el “Temptation” i seguidament va crear la seva pròpia web. Constantment ha ideat noves formes de fer els dissenys més exclusius i, per exemple, va incorporar joieria artesanal de Tarragona i, més endavant, va integrar tecnologia NFC a cada bossa.

Després d’aprendre anglès va aterrar a Qatar, presentant els seus dissenys davant alguns dels empresaris més influents del Golf Pèrsic. Fa un mes, va organitzar el seu primer esdeveniment de marca a Doha, col·laborant amb una reconeguda dissenyadora saudita per presentar un disseny conjunt.

Les seves bosses són una expressió del seu compromís amb la moda sostenible i el respecte pels animals. Utilitza materials vegans i sostenibles, cuidant cada detall per oferir peces úniques que transcendeixen la moda i es converteixen en un símbol d’artesania i exclusivitat.

  1. TALENT ACADÈMIC: ALBERT SAMPER

És arquitecte per la UPC, on també va obtenir un màster en Projectes Arquitectònics i un postgrau en Rehabilitació. Es va doctorar el 2014 a la URV i el 2024 a la Universitat de Girona, tots dos amb menció Cum Laude.

Actualment, és investigador a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV, on coordina l’àrea d’Expressió Gràfica Arquitectònica. La seva recerca se centra en l’anàlisi geomètric d’elements arquitectònics de rellevància internacional, àmbit en què ha publicat nombrosos estudis i registrat diverses patents.

A més de la seva tasca investigadora, ha desenvolupat més de trenta projectes de transferència de tecnologia, consolidant la seva experiència en la digitalització del patrimoni mitjançant escàner làser i drons. Gràcies a aquesta trajectòria, el 2024 va cofundar Scandraw SL, la primera spin-off d’arquitectura dedicada a la conservació del patrimoni.

Rate this post