Conveni entre la New Art Foundation i REDESSA

L’empresa municipal REDESSA ampliarà aquest 2025 les aliances i les accions per reforçar el posicionament de Reus com a 2a ciutat tecnològica de Catalunya amb actuacions destinades a fomentar les TIC des d’una vessant més àmplia. La primera ha estat la signatura d’un protocol de col·laboració amb la New Art Foundation, destinat a potenciar les tecnologies emergents en l’àmbit de la creació artística. L’acord contempla l’organització de programes de formació, tallers pràctics, exposicions, activitats i esdeveniments professionals que posaran el focus en la integració de l’art amb tecnologies emergents com la intel·ligència artificial, la realitat virtual, el coding creatiu, el mapping audiovisual o la impressió 3D, entre d’altres.

Totes aquestes accions formen part d’un pla estratègic impulsat per REDESSA per tal de reforçar la marca de ciutat tecnològica, amb l’objectiu de mantenir aquest posicionament de referència al territori i d’atraure talent i inversions en l’àmbit de les TIC. 

Des de REDESSA, el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha explicat que “hem de tenir en compte la tecnologia des de totes les seves vessants, tant des de l’àmbit empresarial, com amb una visió més creativa i artística. Com a segona ciutat TIC de Catalunya,  hem de mantenir una mirada àmplia que ens ajudi a detectar tendències i potenciar i atraure talent tecnològic i innovador a la ciutat”.

Per la seva banda, el president de la New Art Foundation, Andreu Rodríguez, ha explicat que “Estem agraïts a REDESSA, al Tecnoparc i a l’Ajuntament de Reus, per la confiança que han dipositat en el nostre projecte artístic i confiem en la nostra tasca conjunta per posicionar Reus i Catalunya a l’avantguarda de l’art tecnològic nacional i internacional”.

El protocol de col·laboració entre la New Art Foundation i REDESSA, estableix l’impuls de diverses accions, entre les quals destaquen: 

  • Programes de formació orientats a professionals i estudiants interessats en la integració de l’art amb tecnologies emergents com la intel·ligència artificial, la realitat virtual i la impressió 3D, entre d’altres. 
  • Tallers pràctics de tècniques i tecnologies creatives innovadores com el coding creatiu, el mapping audiovisual, la impressió 3D.
  • Activitats participatives per a centres educatius, amb l’objectiu de despertar l’interès per la tecnologia i fomentar la creativitat dels joves. 
  • Creació i dinamització d’una comunitat local que connecti artistes tecnològics, start-ups, i empreses del municipi. 
  • Organització d’esdeveniments, jornades i hackathons d’art tecnològic, amb l’objectiu d’atreure visitants i experts al municipi. 
  • Col·laboració amb universitats per impulsar la recerca i el desenvolupament en l’àmbit de l’art tecnològic, així com per generar sinergies amb estudiants i investigadors. 

El protocol de col·laboració té una vigència de 4 anys i en totes les accions previstes treballarà per fomentar la participació activa de la ciutadania, les empreses, els professionals i els estudiants de la ciutat. 

Una de les primeres accions serà la creació d’una obra d’art tecnològic que s’instal·larà al vestíbul de REDESSA Tecno i que commemorarà els 30 anys de REDESSA. La instal·lació es farà de manera col·laborativa amb la Comunitat REDESSA. Precisament, aquest matí s’ha fet la primera sessió de treball en la qual han participat un grup d’empreses de l’ecosistema REDESSA, i que ha estat conduïda per la programadora creativa i artista digital, Anna Carreras. La previsió és tenir l’obra finalitzada al mes de maig. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.