Classes d’educació emocional i comunicació efectiva a les escoles de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

La Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat unes classes d’educació emocional i comunicació efectiva per a l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària de les escoles del municipi.

En concret, durant aquest 1r trimestre del curs, s’impartirà una sessió a cada grup classe de 4t, 5è i 6è de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant i de l’Escola Valdelors de Vandellòs. Aquestes sessions, que s’han començat a impartir aquest mes d’octubre, van a càrrec de Verónica García, coach, educadora emocional i especialista en comunicació positiva, no verbal i efectiva.

L’objectiu principal d’aquesta formació és “donar eines a aquests estudiants preadolescents perquè comprenguin com funcionen les seves emocions i com aquestes influeixen en el seu comportament; i aprenguin a gestionar-les millor, a comunicar-se de manera més efectiva i a desenvolupar una major empatia cap als altres”, segons ha explicat García.

“Es tracta de preparar aquests alumnes per a la seva entrada a l’institut, d’ajudar-los a adquirir unes habilitats que són essencials per al seu benestar i per a l’èxit en les seves relacions personals al llarg de la seva vida”, ha afegit la regidora d’Ensenyament, Yolanda Marqués. 

“La nostra voluntat és que l’alumnat, a partir de 4t, vagi aplicant i integrant els coneixements adquirits cada any; i que aquests coneixements els puguin reforçar quan vagin a l’institut, per crear una base sòlida d’autogestió emocional”, ha explicat Marqués.

L’edil ha recordat que la Regidoria d’Ensenyament va començar a organitzar aquest tipus de classes el curs passat, per a l’alumnat de l’ESO de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant. En vista de la bona acceptació que van tenir per part dels joves, aquest curs ha decidit ampliar-ne el nombre de destinataris: aquest 1r trimestre es donarà aquesta formació als alumnes de 4t, 5è i 6è de les escoles; i abans de finalitzar el curs, a tot l’alumnat de l’ESO de l’institut.

Les classes tenen un enfocament pràctic, basat en jocs, exercicis de comunicació i dinàmiques grupals i creació d’espais per reflexionar sobre l’après i per compartir experiències; i busquen generar un bon ambient de participació.

Els continguts s’adapten a les diferents edats i pretenen que els i les alumnes aprenguin a identificar, entendre i acceptar emocions; a redirigir pensaments; i a aplicar tècniques d’autocontrol com ara la respiració, les paraules reguladores i l’escriptura lliure.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.