Comença la temporada a El Círcol

Amb una sala a vessar El Círcol ha encetat temporada amb la conferència de Jaume Alsina, fundador i president de bonÀrea, grup agroalimentari català fundat fa més de 65 anys a Guissona, que realitza una integració vertical completa i sense intermediaris. Un model que segons paraules de Jaume Alsina és únic al mon.

El fundador de bonÀrea va fer un repàs del camí fet pel grup bonÀrea, des de seus primers passos l’any 1959 fins a l’actualitat. Jaume Alsina va destacar al llarg de la seva intervenció la contribució de bonÀrea a l’entorn rural, transformant una comarca agrícola en risc sever de despoblament, en una comarca que avui és eminentment industrial on pràcticament no existeix atur i que ha vist com les cases buides del pobles tornaven a omplir-se.

Jaume Alsina va fer diverses mencions al fort vincle que bonÀrea manté amb la ciutat de Reus. En els seus inicis, el model de la Comarcal va servir de referència i exemple per al grup de pagesos que van crear a La Segarra la Cooperativa de Guissona. Molt anys més tard, Reus fou també l’escollida per fer la primera prova de les que avui son pràcticament 600 botigues bonÀrea. La bona acollida que va tenir l’any 1994 la venda directa al públic al local del carrer Roger de Belfort va ser determinant per a que bonÀrea decidís fer el salt des de la fabricació a la comercialització dels seus productes.

Finalment el president de bonÀrea va insistir en la necessitat de seguir creixent i no aturar-se, compartint amb la sala alguns dels projectes diferencials que el grup està impulsant. El seu discurs va acabar amb un manifestació revelador: “Malgrat complir 65 anys, bonÀrea no té cap intenció de jubilar-se”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.