Festival COS, del 18 al 20 d’octubre

El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual de Reus COS 2024, torna a la programació cultural de la ciutat del 18 al 20 d’octubre repartit en diferents espais. El festival és un espai obert a les propostes de creadors i creadores del territori i també internacionals amb la voluntat de ser un gran aparador de trobada amb públic i programadors. El pressupost per a aquesta edició &eacute ;s de 60.000 euros.

L’escenari de la plaça del Mercadal, tant divendres com dissabte, albergarà  cinc peces de dansa. L’espectacle inaugural COSSOC, un duet format pel  Magí Serra i Ana Maria Klajnšček que ens porta una coreografia hipnòtica plena d’imatges suggerents del que poden fer dos cossos en constant equilibri. L’Esbort (Pere Seda), a través de la unió entre dansa tradicional catalana i tècniques de dansa contemporània, protagonitza divendres a la tarda l’Hereu Riera. Dissabte serà el torn del talent jove i local de Guillem Sanabra i la Míriam Valero i de Berta Pasqual amb Faç. Per tancar les actuacions al Mercadal, un duet masculí protagonitza DOMA, un espectacle on convergeixen el flamenc, la dansa espanyola i la contemporània.

El Castell del Cambrer acollirà la intimitat que necessita Mama Calypso, amb el seu espectacle Fets reals, un espectacle  seleccionat en la convocatòria de suport a la creació PROCREA i encara no estrenat. Després de l’actuació, hi haurà un espai post funció i diàleg amb la companyia dinamitzat per Sònia Gardés.

Buscant un espai prou singular com a taló de fons, a la plaça de Sant Pere, Pere Hosta, presentarà un oficinista d’allò més peculiar, que ens farà trobar moltes similituds en la vida real amb el seu espectacle Dis_Orden.

El Teatre Fortuny acollirà la companyia Zero en Conducta que es centra en la unió del mim corporal, la dansa, les titelles i el teatre físic en general. En aquesta ocasió, porten la seva nova peça La Phazz.

Pel que fa a la Palma hi podrem trobar l’espectacle FULL HOUSE, de la companyia Eléctrico 28, que sense text i mitjançant el teatre físic i la música en viu, explica la història dels veïns Koala, Dog i Horse, que viuen porta a porta. Una peça de teatre mòbil que encara situacions quotidianes entre veïns amb l’humor com a eina principal per alliberar de certs tabús.

Finalment, el Teatre Bartrina, acull dos espectacles. Divendres amb la companyia Inda Pereda i l’espectacle Lubbert i com a cloenda del festival, per tercer any, els alumnes seleccionats de les escoles de la Coordinadora de Dansa Autoritzades de Reus, sota la direcció i coreografia d’Isabel Álvarez, han creat l’espectacle «El que som».

Tots els espectacles són gratuïts amb entrada lliure excepte Full House a la Palma i Fets Reals al Castell del cambrer, que es poden reservar al web inscripcions.reus.cat a partir de demà, 10 d’octubre.

Accions a públics especials
Repetint l’experiència dels dos darrers anys s’ha programat a les escoles el taller «Estima’t en moviment» adreçat a alumnes de 3r i 4t de primària. Un projecte pedagògic i artístic de la mà de Mònica Rincón, creat per oferir eines i recursos a infants i jover per potenciar la seva autoestima. Els tallers començaran a partir del 18 d’octubre i es realitzaran en diversos centres educatius de la ciutat.

També per tercer any consecutiu, el ballarí internacional Marc Jubete desenvoluparà els tallers de dansa «Somriu dansant» destinats als alumnes de les escoles d’educació especial de Reus. Els tallers busquen, a través de la dansa com a llenguatge principal, generar una consciència corporal i espacial a través de diferents activitats i un sentiment grupal que els uneixi i els empoderi, obrint a la vegada canals de comunicació entre l’alumnat que els ajudarà a expressar-se lliurement. Aquests tallers es duran a terme del dilluns 4 al divendres 8 de novembre a les escoles CEE Alba, CEE Font del Lleó i l’escola Ntra. Sra. del Mar.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.