2a jornada professional de la DO Tarragona

La Denominació d’Origen Tarragona va presentar els seus vins als professionals de la restauració, distribució, botiga especialitzada i sumilleria de Tarragona, al Centre Tarraconense El Seminari. Prop de 150 professionals van passar al llarg de la tarda per la que ha estat la primera jornada professional de la DO d’aquesta temporada.

Els assistents van poder tastar la seixantena de referències dels 15 cellers que van participar de la jornada, a més de conèixer de primera mà els vins elaborats 100% amb macabeu, la varietat emblema de la DO Tarragona, gràcies a la Galeria dels Macabeus, on els assistents tenien a la seva disposició una dotzena de referències per poder degustar. A més, els professionals tenien l’oportunitat de conèixer diverses propostes de maridatge i poder incloure així els vins 100% macabeu a la seva carta.

La jornada va estar presidida per la presidenta de la DO Tarragona, Maria Rosa Blanch, que va estar acompanyada de la directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica a Tarragona, Glòria Tibau, la regidora de Comerç de Tarragona, Montse Adan, el cap del Servei de Viticultura, Enologia i Ampelografia, Xoán Elorduy.

Vins DO Tarragona premiats en els Premis Vinari

Els assistents a la Jornada Professional van tenir l’oportunitat de tastar algunes de les set referències DO Tarragona premiades a la darrera edició dels Premis Vinari, on es va obtenir un palmarès d’una medalla Gran Or, dos medalles d’or i quatre medalles de plata.

  • Blanc amb criança, medalla Gran Or, Jujol de Vives Ambròs 2022, Cava Vives Ambròs
  • Blanc Jove, medalla d’Or, Chardonnay de Muller 2023, de De Muller
  • Blanc Brisat, medalla de Plata, El Senyor Cartoixà Vermell 2023, Celler Pallarades
  • Negre Jove, medalla de Plata, La Pasquala 2023, Celler Pallarades
  • Vins Dolços, Rancis i de Postres, medalla d’Or, Sol i Serena Vimblanc 2024, Molí de Rué (DO Tarragona)
  • Vins Dolços, Rancis i de Postres, medalla de Plata, Aureo Dulce Solera 1954, De Muller
  • Vins Dolços, Rancis i de Postres, medalla de Plata, Macabelius 2022, Celler Pallarades
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.