10è aniversari d’Open Europe

Aquest 2024, fa 10 anys que l’Associació de Programes Educatius Open Europe va iniciar la seva activitat a Reus, amb l’objectiu de proporcionar oportunitats als joves del territori per obrir els seus horitzons cap a Europa en l’àmbit de la formació i el voluntariat.

Els primers anys, amb un petit equip de només 3 persones i des d’unes oficines al carrer de Jesús, OpenEurope es va centrar en la gestió i coordinació de projectes de mobilitat juvenil entre països de la Unió Europea. Ràpidament, els seus serveis es van expandir a programes de voluntariat internacional i gestió de pràctiques, amb un enfocament que també va incloure alumnes adults, educadors i treballadors juvenils.

Des del 2016, OpenEurope forma part de la xarxa EuroDesk, sent l’únic punt d’informació de la demarcació de Tarragona. A través d’aquesta xarxa, l’organització es manté actualitzada sobre les noves oportunitats europees per a la joventut, oferint un servei setmanal al Casal de Joves de Reus a La Palma, on qualsevol jove pot rebre informació sobre mobilitat internacional.

Amb la inauguració de l’Espai Boule, OpenEurope ha ampliat significativament la seva oferta de serveis, incloent activitats formatives per a persones aturades, oportunitats de pràctiques a nivell local, així com certificats de professionalitat.

Després d’una dècada plena d’èxits i experiències inoblidables a Europa, OpenEurope compta actualment amb un equip de més de 30 professionals, capacitats per continuar oferint suport i formació, tant als joves com a tota la comunitat.

En aquests 10 anys, les xifres d’OpenEurope són:

  • Més de 760 joves de la demarcació han participat en intercanvis i mobilitats europees.
  • Més de 100 xerrades i tallers organitzats a escoles i instituts.
  • Atenció a més de 1.000 joves a través de EuroDesk i els serveis del departament de joventut.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.