Cicle de conferències ‘Auditoria de guerra del Ejército de Ocupación’

La Fundació Privada Reddis impulsa un nou cicle de conferències basades en estudis històrics sobre la Guerra Civil i la Dictadura a Catalunya: ”Auditoría de guerra del Ejército de Ocupación. L’inici de la repressió de la dictadura”.
Aquest nou cicle, que compta amb destacats historiadors com Manel Gimeno i Joan Navais, i amb l’estudiós de la Guerra Civil i president de la Fundació Privada Reddis, Lluís Colomés, inclou tres sessions que es duran a terme a la sala d’actes de la Fundació Privada Reddis els dies 22 d’octubre, 7 i 18 de novembre a les 19h.
La conferència inaugural, que porta com a títol “La batalla del Pont de Muntanyana i la primera ocupació estratègica de Catalunya” anirà a càrrec del president de la Fundació qui aprofundirà en els fets esdevinguts quan l’exèrcit franquista va trencar les línies republicanes i va arribar a Tremp el dia 7 d’abril de 1938. Aquest fet va esdevenir que Tremp fos el primer punt del país on la dictadura va començar les seves tècniques de repressió que després continuaria a tot Catalunya.
Durant la segona conferència, “El Front de Pallars, 10 mesos sota les forces d’ocupació”, l’historiador Manel Gimeno ens il·lustrarà sobre la duresa de la repressió que es va encruelir en els pobles del Pallars Sobirà, i aprofundirà en el personatge que va la liderar: el general Sagardía, conegut pel “Carnisser del Pallars”.
Clourà el cicle l’historiador reusenc Joan Navais amb la conferència: “Gener de 1939: els darrers dies del Reus republicà”, on ens parlarà de com a partir del 15 de gener en ple esfondrament de la Catalunya republicana l’exèrcit franquista va ocupar la ciutat de Reus i de com, al cap d’unes poques setmanes, va culminar la conquesta militar de Catalunya.
El cicle vol ser un impuls per altres poblacions del Baix Camp i té l’objectiu d’animar a historiadors, i a persones interessades en l’estudi històric de la comarca, a compartir amb nosaltres la petjada que va deixar la Dictadura en tot el Baix Camp, poble a poble.

Les tres conferències tindran lloc a les 19:00 h. a la sala d’actes de la Fundació Privada Reddis:

  • 22 de novembre: “La batalla del Pont de Muntanyana i la primera ocupació estratègica de Catalunya”, a càrrec de Lluís Colomés.
  • 7 de novembre: “El Front de Pallars, 10 mesos sota les forces d’ocupació”, a càrrec de Manel Gimeno, historiador.
  • 28 de novembre: “Gener de 1939: els darrers dies del Reus republicà”, a càrrec de Joan Navais, historiador.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.