Mas Carandell presenta l’oferta formativa per al curs 2024-2025

Mas Carandell inicia el curs acadèmic amb la presentació de la nova oferta de cursos i serveis pel 2024-2025. Un nou curs que ve carregat de propostes formatives presencials i per Internet, així com projectes d’orientació, ocupació i desenvolupament professionals, dirigides a la ciutadania i a les empreses del terri tori.

La formació i els serveis que s’ofereixen giren enguany entorn a tres eixos que encaixen amb els principis que promou el nou model de la Formació Professional a Catalunya, FP CAT i l’acció local:

  • Formació ben pensada
  • Orientació i ocupació efectives
  • Empreses d’èxit i responsables

En aquest sentit, el regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats, ha posat de manifest que “ens trobem davant d’una extensa i treballada oferta formativa que engloba tots els sectors de la població i a tota mena d’empreses. Una proposta que busca dinamitzar el teixit econòmic de la ciutat i que determina una manera de treballar des de l’administració local: desenvolupant polítiques actives d’ocupació i de millora de la formació en diferents etapes vitals i un acompanyament constant al desenvolupament de les empreses locals i dels seus recursos humans”.

Nou disseny adaptat a les noves tendències

Mas Carandell ha iniciat, amb la publicació de la nova oferta de cursos i serveis pel nou curs que comença, la renovació de la seva imatge amb un nou disseny que construeix, a través de diversos blocs, els diferents lemes en què es basa la campanya pel curs 2024/2025. Un nou disseny actualitzat, més net i que busca una millor comprensió de tots els serveis que ofereix l’Institut Municipal de Formació i Empresa sota els eixos principals que promou l’agència FP CAT i que desplega Mas Carandell.

Formació ben pensada 

En l’apartat formatiu destaca especialment l’augment d’un 20% de propostes en relació al curs passat. Les principals novetats són:

  • L’ampliació de les propostes de formació per a l’ocupació subvencionades, adreçades principalment a persones en atur, però amb places per a persones que treballen o cerquen millora de feina. Aquests cursos compten amb estades de pràctiques formatives en empreses, una característica que els fa especialment atractius perquè permeten adquirir competències in situ, completant l’itinerari formatiu previ.
  • El nou Programa ADA, de cursos subvencionats de competències digitals per a dones, també prioritàriament en atur. Aquest programa compta amb  cinc accions de preparació per a obtenir l’acreditació de competències ACTIC de nivell intermedi i dos cursos d’Excel inicial i avançat.

De la resta d’oferta formativa cal destacar que Mas Carandell es consolida com a Centre de Capacitació Digital Estatal, oferint per segon any itineraris de Capacitació i alfabetització digital, reconeguts pel Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports.

D’altra banda, es segueix apostant pel talent jove amb dos programes subvencionats: la desena edició de la Casa d’Oficis de Creació i Producció Audiovisual i la segona edició del Techtalent Camp de Tarragona, projecte de formació TIC, en col·laboració amb el Cluster TIC, Fundació Esplai i l’Ajuntament de Tarragona.

En l’apartat formatiu, Mas Carandell continua oferint més d’una vintena de cursos de disseny propi, que permeten obtenir acreditacions professionals com ara manipulació d’aliments, de productes fitosanitaris, Suport vital bàsic i DEA, carretons, entre d’altres.

També continua l’aula Mentor, amb una oferta de 150 cursos en línia i que inclou un volum important d’itineraris modulars per assolir unitats de competència convalidables per mòduls de certificats professionals oficials.

Orientació i ocupació efectives

Mas Carandell està duent a terme tres programes d’orientació laboral subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya que permeten actuar des de diferents punts de la ciutat i donar proximitat i cobertura a la ciutadania. Es tracta dels programes Orienta, els Espais de Recerca de Feina i els Dispositius d’Inserció Laboral.

Les novetats a nivell d’orientació professional són dues propostes sense cost per a les persones usuàries:

  • El Cicle Aquí hi ha feina, que permetrà, de la mà d’empreses del territori, donar a conèixer les oportunitats laborals i les necessitats de talent dels sectors professionals estratègics de la ciutat.
  • I els Tallers per buscar feina, destinats a donar informació i recursos, que s’ofereixen dues vegades a la setmana, des d’aquest estiu.

També es mantenen els recursos d’orientació acadèmica i l’assessorament en l’acreditació de competències. I les persones que busquen feina, poden consultar les ofertes de treball al Portal d’Ocupació ocupacio.reus.cat, que integra l’oferta pública d’ocupació del consistori, dels organismes autònoms i les empreses municipals, així com les d’empreses privades, que també es troben al web borsa.mascarandell.cat.

Empreses d’èxit i responsables

Mas Carandell també fixa un dels seus eixos prioritaris en el treball amb el teixit productiu local amb l’objectiu de contribuir, mitjançant els seus serveis, al creixement de les organitzacions i al desenvolupament del seu potencial humà.

En aquest sentit, la principal novetats són l’ampliació, de 40 a 60,  dels ajuts econòmics per a la contractació de persones majors de 30 en el marc del programa 30 PLUS, subvencionat pel SOC. Aquests ajuts poden ser de fins a 11.000 EUR per contracte, per tant un increment considerable de finançament. Les empreses interessades poden contactar ja amb Mas Carandell, doncs el programa començarà a primers d’octubre.

D’altra banda, Mas Carandell espera incorporar en breu una desena de cursos del Consorci de la Formació Contínua de Catalunya, 100% subvencionats, prioritàriament per a persones treballadores ocupades. Aquestes opcions són de diversos àmbits: administració i gestió, informàtica, idiomes, prevenció de riscos, sostenibilitat i competències transversals.

Els serveis de Mas Carandell adreçats al teixit empresarial es completen amb recursos consolidats com són la formació a mida, la tramitació de la bonificació del crèdit de formació de les empreses, la gestió d’ofertes laborals per Internet, els processos de selecció de personal i solucions de consultoria de recursos humans i desenvolupament, entre d’altres.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.