Cicle ‘L’aeronàutica de Reus’

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, col·labora, conjuntament amb la Fundació Privada Mútua Catalana amb el Centre de Lectura en l’organització del cicle “Converses d’interès econòmic local: l’aeronàutica a Reus”, que tindrà lloc entre els mesos d’octubre i gener de 2025. 

El cicle, que ha estat presentat per Josep Baiges, regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement; Lluís Miquel Pérez, president del Centre de Lectura i Andreu Pujol i Anna Garriga, vocals de la secció de Ciències Socials, polítiques i Econòmiques, vol donar a conèixer una perspectiva de l’aeronàutica des de l’anàlisi i la recerca històrica que, alhora, permeti celebrar la seva implantació a Catalunya, la creació d’Aeroclubs com el de Reus, i la implantació a la ciutat de l’Escola Universitària de Pilots d’Aviació, la primera a Europa, acollida per la Universitat Rovira i Virgili.

El cicle pretén acostar coneixements a la ciutadania i presentar dades de present i futur possible, amb la voluntat d’apropar i ampliar el món de l’aviació a tothom qui hi estigui interessat, però també propiciar nous adeptes, mitjançant el coneixement, el diàleg i el debat entre els ponents i el públic. Per això, s’han volgut aportar opinions expertes.

Programa
Seran cinc sessions, en horari de tarda-vespre, i hi haurà dues intervencions diàries –d’uns 45 minuts cadascuna, amb col·loqui final de 10-15 minuts– dels corresponents especialistes en la matèria tractada. El programa del cicle és el següent:

  • 3/10/2024 a les 19.00h. Ponència “Mite d’Ícar i les ales de cera”. A càrrec de Pilar Alberich, professora de grec. Lectura de poemes de J.V. Foix i Joan Salvat-Papasseit, a càrrec de Mercè Folch i Joan Bové. Concert de l’Escola de Música del Centre de Lectura.
  • 10/10/2024 de 19 a 20 h. Ponència: “Impacte al sud de Catalunya: eix aeroportuari Girona-El-Prat-Reus. Repercussions econòmiques i socials de l’aeroport de Reus”, a càrrec de Joan Antonio Duro, vicerector de la URV; i Marc Arza, CEO d’StarSud Studio.
  • 11/10/2024, 19.00 h. Ponència: “Aeroclub de Reus i camp d’aviació. Manteniment aeronàutic. AENA i Aeroclub”. A càrrec de d’Enric Plana, instructor i secretari de l’Aeroclub de Reus
  • 7/11/2024 a les 19.00h. Ponència: “ Aviadores catalanes pioneres en dos temps”. A càrrec de Carme Puyol, historiadora i arxivera.
  • 28/11/2024, 19.00h. Ponència: Física aeronàutica. Nous combustibles”, a càrrec de Francesc Díaz, professor de Física aplicada de la URV i primer director docent del CESDA
  • 12/12/2024, 19.00 h. Ponència: “Investigació aeroespacial europea”, a càrrec d’Ignasi Esteva, enginyer.
  • 16/01/2025, 19.00h. Ponència: “Meteorologia mediterrània i aviació”, a càrrec de Joan Arús, meteoròleg.

Totes les conferències seran retransmeses en directe a través del canal de youtube del Centre de Lectura.

  • Exposició: Del 1 d’octubre al 21 de desembre, exposició bibliogràfica amb llibres sobre l’aviació i material cedit per l’Aeroclub de Reus. La mostra vol valorar les repercussions del Camp d’Aviació de Reus sobre el territori: cultura, economia, empreses, negocis, turisme, comunicació cultural, creació de llocs de treball. Alhora, conèixer la preparació dels pilots d’aviació, la formació tècnica i humanística., la revisió de formació per a pilots i tripulació. I, finalment, actualitzar les línies de recerca europees en aviació i aeronàutica a l’espai. Tecnologies de futur. Coneixement obtingut. Previsions possibles.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.