‘Welcome’ de Mònica Castanys

La galeria d’art Anquins presenta l’exposició individual de l’artista Mònica Castanys, que s’inaugurarà el pròxim 4 d’octubre. Sota el títol de “Welcome”, la mostra ens submergirà en un univers cromàtic on la figura femenina i la força dels colors configuren escenes que giren al voltant de la temàtica principal de l’exposició: El viatge.
A través de la seva pintura, Mònica Castanys retrata figures anònimes que ella mateixa reinterpreta. Les seves obres, caracteritzades per una paleta vibrant i pinzellades expressives, capturen l’essència de l’ésser humà enmig de contextos quotidians, fent-nos connectar amb les
nostres pròpies vivències. Aeroports, terrasses, moments d’espera, carrers i bicicletes; elements amb els quals plasma instants que l’artista primer observa, imagina i després recrea al seu estudi.
En aquesta nova exposició, l’artista ens sorprèn amb una sèrie d’obres que ens conviden a la contemplació d’aquest món interior propi. Les pintures de Castanys emanen narracions simultànies i entrecreuades que no existirien si algú no mira el quadre. Aquest és un dels tants
poders de l’art, explica la crítica d’art Montse Frisach.
El títol de l’exposició, com assenyala Montse Frisach, defineix perfectament la seva pintura. Són obres que inciten a l’espectador a buscar el plaer i el confort en el fet de mirar. Simplement. Només cal mirar. Castanys té una mirada humanista cap a les persones que pinta, sobretot cap a les dones que passegen, arrosseguen la maleta o van en bicicleta pels carrers d’una bonica ciutat, prenen alguna cosa en una cafeteria, soles o en companyia, estan assegudes davant la porta d’embarcament a l’aeroport o caminant per la coberta d’un transbordador. Les veiem sovint d’esquenes, no podem veure els seus rostres ni el seu estat d’ànim. Són moments d’espera o de trànsit. Moments que faciliten la connexió amb elles mateixes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.