Reus, ciutat defensora dels drets humans

El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi amb la participació de trenta ajuntaments i vuit entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global, torna a Reus els dies 2, 7 i 9 d’octubre amb la gira de tardor de la 15a edició. En aquesta ocasió els centres educatius participants a Reus són l’Escola d’Art i Disseny de Reus, que hi participa per primera vegada, i els instituts Gaudí i Salvador Vilaseca, que ja han participat en edicions anteriors.

L’objectiu és visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen. D’aquesta manera, es reforcen les xarxes de suport i protecció i es millora el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre la ciutadania. El fil conductor del projecte és l’estada a Catalunya d’un grup de defensors i defensores dels drets humans d’arreu del món. En el marc de la visita, participen en diversos actes (conferències, reunions institucionals, activitats en centres educatius, trobades amb mitjans de comunicació, etc.) organitzats a diferents municipis, on poden exposar les seves reivindicacions i compartir la tasca que desenvolupen en els seus territoris. Això ofereix suport i visibilitat internacionals als i a les activistes.

Des de l’any 2018, Reus hi participa a través de l’àmbit de Solidaritat i Cooperació de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus.

En aquesta nova edició, els i les activistes Mc MillarayKelvin Enamorado i Zainab Fasiki explicaran la seva experiència a estudiants de la ciutat.

El programa previst és el següent:

  • “El testimoni de Mc Millaray, la rapera xilena i activista maputxe que canta pels drets dels indígenes i per la defensa de la terra”. Es faran dues sessions en què participaran uns 120 alumnes de quart d’educació secundària el dimecres 2 d’octubre, de 10.30 a 11.30 h i de 12 a 13 h, a l’Institut Salvador Vilaseca.
  • “Kelvin Enamorado, el testimoni hondureny que reivindica el dret a l’educació, el dret a la pau i a una vida digna”. Hi participaran uns 150 alumnes del grau superior d’igualtat de gènere, d’integració social i d’educació infantil el dilluns 7 d’octubre, de 16 a 17 h, a l’Institut Gaudí.
  • “El testimoni de la marroquina Zainab Fasiki, dibuixant de còmics, enginyera mecànica i activista pels drets de les dones i la defensa de la llibertat d’expressió i d’opinió”. Hi participaran uns 75 alumnes de Gràfica audiovisual, Infografia 3D i Videojocs el dimecres 9 d’octubre, de 10 a 11 h, a l’Escola d’Art i Disseny de Reus.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.