Campanya per fomentar la donació de mèdul·la òssia a Salou

El proper divendres, 20 de setembre, el passeig Jaume I de Salou, serà escenari de la inauguració d’una exposició organitzada per la Unitat Militar d’Emergències (UME), com a part de la seva campanya nacional “UMEdula”, per promoure la donació de medul·la òssia. Aquesta iniciativa s’emmarca en un conjunt d’activitats que tindran lloc en nou ciutats espanyoles i que coincideixen amb el Dia Mundial del Donant de Medul·la Òssia, el 21 de setembre.

L’exposició romandrà oberta al públic des de les 10.00 fins a les 20.00 hores, i permetrà als assistents conèixer de prop les capacitats operatives de l’UME, amb una mostra de vehicles especialitzats, equipament de rescat i drons utilitzats en operacions militars. També es duran a terme activitats esportives i demostracions, com una exhibició de rescat aquàtic i de control d’incendis forestals.

Aquesta campanya té com a objectiu conscienciar la població sobre la importància de la donació de medul·la òssia, un gest altruista que pot salvar la vida de persones amb malalties greus com la leucèmia. Salou és una de les nou ciutats participants, juntament amb Madrid, Toledo, Sevilla, València, Saragossa, Lleó, Tenerife i Gran Canària, on es duran a terme esdeveniments similars.

La campanya “UMEdula” sorgeix de l’ànim solidari de l’UME, que, des de 2014, ha impulsat iniciatives de sensibilització per fomentar la donació de medul·la i augmentar el nombre de donants, contribuint a salvar vides i millorant les perspectives de milers de pacients arreu del país.

D’altra banda, el dia 21 de setembre, a les 10 del matí, a la Sala Costa Daurada de Salou, tindrà lloc una conferència en la qual responsables de la Unitat Militar d’Emergències (UME) donaran a conèixer la seva activitat solidària i social.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.