59è RallyRACC Catalunya – Costa Daurada

A cinc setmanes de la seva celebració, el 59 RallyRACC Catalunya – Costa Daurada, penúltima prova puntuable per al ‘Súper Campeonato de España de Rallyes’ (S-CER), té pràcticament definida la seva estructura de cursa. El ral·li que organitza el RACC i que estarà ubicat a Salou i a PortAventura World, es disputarà al llarg de dues jornades, 18 i 19 d’octubre, amb quatre trams cronometrats que es repetiran dues vegades sumant un total aproximat de 100 km. contra el crono.

A més de les verificacions tècniques als vehicles, el divendres 18 se celebrarà el tram de proves (Shakedown) per a tots els participants i el de qualificació per als pilots prioritaris, tots dos trams en l’habitual zona de pis mixt Emprius, de Salou. Aquest mateix dia la prova començarà (19 hores) des del Passeig Jaume I de Salou, on se celebrarà la primera especial del ral·li, de 1,55 km, sobre l’habitual pis asfaltat que els cotxes hauran d’afrontar amb pneumàtics de terra.

El dissabte 19 la prova arrencarà a les 7.15 hores per a disputar un total de 7 especials. D’inici es farà un bucle amb tres trams distints al que seguirà un segon pas per l’especial urbana de Salou, sumant aquesta primera part d’etapa una mica més de 49 km. de velocitat. Després de 30’ d’assistència al parc de PortAventura World, els participants realitzaran les segones passades pels trams de terra disputats al matí, per a finalitzar en el Passeig Jaume I de Salou a partir de les 19 hores.

El ritme de la cursa, amb únicament una assistència a meitat de jornada, i la coneguda dificultat dels trams de la Costa Daurada, convertiran a aquesta 59 edició en un difícil desafiament per als principals participants en els 12 campionats, trofeus o copes que es reuniran en el ral·li.

Després de la disputa, el passat cap de setmana, del Ral·li Princesa d’Astúries, el S-CER està a l’espera d’una única prova abans del RallyRACC, el Ral·li Vila de Llanes, que tindrà lloc el 20 i 21 de setembre. La majoria dels campionats que també tenen com a prova puntuable al RallyRACC estan ja a l’espera de la competició tarragonina, entre ells el Campionat de Catalunya i el Volant RACC–Trofeu Mavisa.

El 59 RallyRACC compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, així com de PortAventura World i la Secretària General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta serà la segona edició consecutiva que el RallyRACC puntuarà per al S-CER. En 2023 l’equip guanyador absolut va ser el Campió d’Espanya en títol: Pepe López – Borja Rozada (Hyundai i20 N Rally2).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.