Edició d’hivern del programa ‘Apropa Cultura’

Representants de les entitats socials de Reus han assistit al Teatre Fortuny a la presentació de les activitats del programa Apropa Cultura d’aquesta tardor i d’aquest hivern que ofereixen els teatres Bartrina i Fortuny de Reus. També s’han presentat les sessions escolars que Imaginatues programa a Reus, la majoria entre setmana i en horari de matí, i les sessions de matins d’orquestra i concerts de la Camerata XXI. A més, com a novetat, s’han donat a conèixer els espais monumentals que recentment han passat a formar part de la xarxa Apropa Cultura: el Reial Monestir de Santes Creus, el Castell d’Escornalbou i la Cartoixa d’Escaladei.

A més d’informar de les noves activitats que ofereix el programa Apropa Cultura, s’han aclarit dubtes de com funciona la nova convocatòria d’entrades i s’ha recordat a les entitats que poden fer la preselecció d’espectacles fins al 16 de setembre.

Pel que fa a la nova programació dels teatres de Reus, al Teatre Fortuny destaca l’espectacle de dansa Los Perros, de la companyia de dansa navarresa Led Silhouette i el coreògraf Marcos Morau, que utilitzen el seu cos com si fossin gossos ambulants sense amo, i l’obra de teatre Combray Combray, interpretada per Joan Carreras, que explica la vida d’un home, de vocació escriptor, en primera persona. I al teatre Bartrina, Casa Calores, amb els intèrprets Júlia Molins i Jordi Boixadera, que recorda els estius de joventut a un poble mariner, i Els ossos de l’irlandès, una comèdia negra sobre el fracàs de l’amistat dirigida per Xavier Ricart.

A més, continua vigent l’adhesió d’Imaginautes serveis culturals al programa Apropa Cultura. Es tracta d’una empresa que es dedica sobretot a la programació de teatre escolar a diferents poblacions de la demarcació de Tarragona.

També continua el programa «Un matí d’orquestra» que ofereix sessions a càrrec de l’orquestra Camerata XXI i la musicoterapeuta Montse Navarro. L’activitat s’adreça a persones amb discapacitat intel·lectual, alzheimer i trastorn mental, i consta de tres parts: assistència a l’assaig de l’orquestra, trobada amb els músics i un taller de música a càrrec d’un musicoterapeuta.

Amb Imaginautes i Camerata XXI, les entitats socials poden gaudir d’espectacles durant el matí entre setmana.

A més, cal recordar que les entitats socials de la ciutat registrades a Apropa Cultura poden sol·licitar autocars a un preu social per tal de poder assistir als espectacles i activitats culturals que organitzen els programadors adherits a Apropa Cultura a altres poblacions. S’ofereix la possibilitat de fer trajectes de fins a 60 km durant un màxim de 5 hores.

L’any 2023, el Teatre Fortuny, el Teatre Bartrina i l’orquestra Camerata XXI van facilitar 713 entrades a través del programa Apropa Cultura a 23 entitats socials de Reus amb l’objectiu de facilitar l’accés als espectacles culturals als seus usuaris/àries. L’any 2022 es van facilitar 301 i l’any 2019, anterior a la pandèmia, 442.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.