Nova programació dels Centres Cívics

Davant la bona experiència del passat quadrimestre es tornen a presentar de manera conjunta les activitats de la Xarxa de Centres cívics i del col·lectiu +60, donant resposta a les accions del Pla d’Acció Municipal 23-27, dins les línies d’envelliment actiu i saludable i de proximitat d’aquests equipaments.

En aquesta nova programació pels propers quatre mesos hi ha un 25% més d’activitats que el curs passat, per a totes les edats, interessos i necessitats.

“Aquesta és una proposta pensada, més que mai, des de la proximitat a la comunitat i al teixit associatiu de la nostra ciutat. Comptant amb tothom, volem obrir la porta a quatre mesos plens de vida, noves activitats i nous projectes”, ha manifestat la regidora de Relacions Ciutadanes, Maria del Mar Escoda.

Com a novetat destaca la posada en marxa d’un nou projecte intergeneracional i associatiu batejat com «Emociona’t als Centres Cívics, construint de manera col·lectiva» i vinculat a diferents disciplines artístiques com la música, que tindrà lloc al centre cívic Mas Abelló; el teatre al centre cívic Ponent; la natura al centre cívic Migjorn; l’art al centre cívic Mestral; la història al centre cívic del Carme i la cuina, al centre cívic Llevant.

Properament es farà una sessió informativa de cadascuna de les disciplines amb les associacions i les persones usuàries que estiguin interessades. Cada modalitat estarà coordinada per una entitat o professional expert en el tema, de la mà d’entitats com Camerata XXI o l’entitat de teatre TEBAC, entre d’altres.

Es continuen oferint cursos i tallers amb formats ja consolidats de diferents temàtiques com la música, cuina, arts plàstiques, cura del cos, fotografia, idiomes, informàtica i altres propostes transversals com xerrades, exposicions, monogràfics, espais en família coorganitzats amb altres serveis i entitats per optimitzar recursos i arribar a més persones.

Les novetats de cada centre cívic són les següents:

  • CC Carme: Jazz steps, iogalates, ioga en cadira, nous cursos de creixement personal i d’arts plàstiques (cianotipia, lettering, crea la teva agenda i pappercut)
  • CC Mas Abelló: S’afegeixen diverses activitats infantils (guitarra, pintura i street dance) així com patchwork, estiraments i txikung. També es realitzaran diverses xerrades entorn a la salut i la nutrició i diversos tallers d’informàtica creativa (Instagram i intel·ligència artificial).
  • CC Migjorn: Taller de relats, taller de guió i dibuix de còmic i manga, retoc fotogràfic i fotografia en exteriors, amanides i torrades.
  • CC Mestral: Pintura sobre roba, ioga a la cadira, musicoteràpia, cantem en italià i en japonès, txa-txa-txa, salsa i rumba sense parella, tastet de formatges, xocolates i infusions.
  • CC Llevant: Introducció a les tècniques pictòriques, il·lustració modernista Alphonse Mucha, dibuix en tinta xinesa, balls i danses europees, club dels cuinetes i passejades pel camí de Valls o Jardins de Reus. 
  • CC Ponent: Aquesta edició s’ha apostat per introduir activitats per expressar a través del dibuix, patchwork, fil i agulla i taller d’escacs per a tots els públics

Col·lectiu +60

Pel que fa a les activitats dirigides al col·lectiu + 60 anys, emmarcades dins del Pla d’Envelliment Actiu i Saludable de Reus, es presenta un ampli programa que promou la salut física, cognitiva, emocional i social amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones i respectant la diversitat com a característica enriquidora d’una societat. 

Com a novetat s’ha programat la cuina fàcil i saludable al casal del centre cívic Mestral i un projecte intergeneracional amb el casal de joves i el Club Petanca Horts d’en Simó. Aquest projecte prové d’una prova pilot que es va fer la Setmana de les Persones per fer arribar l’esport de la petanca al jovent. La prova va ser tot un èxit i s’ha apostat per engegar aquesta activitat durant tot l’any.

Tret de sortida

El tret de sortida del nou curs serà el dijous, 3 d’octubre, al centre cívic Ponent, amb la segona edició del concert de corals amb l’actuació de tots els cors que assagen als centres cívics, davant la bona acollida que va tenir el curs passat i la motivació compartida per fer visible la feina que fan i la seva contribució a fer més gran la comunitat d’aquests equipaments.

Inscripcions

  • Inscripcions dels cursos i tallers dels centres cívics.  A partir del 12 de setembre a inscripcions.reus.cat i presencialment a les consergeries dels centres cívics.
  • Inscripcions de les activitats del col·lectiu+60. Presencialment a cadascun dels casals ubicats als centres cívics.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.