Nova edició del Mercat Medieval de Salou

Salou es convertirà en l’escenari d’un viatge al passat, del 5 al 8 de setembre, amb la celebració del seu tradicional Mercat Medieval.
Aquest esdeveniment social, que ja s’ha consolidat com una cita ineludible al calendari cultural i econòmic de la ciutat, tindrà lloc al nucli antic i la plaça Bonet, oferint activitats per a totes les edats en un horari continuat de 10.30 h a 23.00 h.

Un inici espectacular
El Mercat Medieval començarà oficialment el dijous 5 de setembre a les 11.00 h, amb el pregó a càrrec dels pregoners de la Cort del Rei Jaume I, seguit d’una cercavila de benvinguda que omplirà els carrers de música i color. Els joglars, bufons, cavallers perduts i altres personatges medievals animaran el matí, mentre la música itinerant crearà una atmosfera autèntica i festiva.

Activitats per a tota la família
Al llarg dels quatre dies de mercat, els visitants podran gaudir d’una gran varietat d’activitats pensades per a tots els públics. Els més petits tindran el seu espai infantil al jardí de la Biblioteca Municipal, amb activitats programades d’11.00 h a 13.30 h i de 17.00 h a 20.30 h, així com atraccions repartides per tot el recinte.

Un dels grans atractius serà el Campament Medieval situat a la Plaça Bonet, que obrirà les portes cada dia d’11.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 22.00 h, on es podrà veure de prop la vida quotidiana dels cavallers i altres personatges de l’època. A més, els visitants i residents podran participar en tallers d’oficis tradicionals, visitar les exposicions temàtiques i descobrir els secrets dels artesans i mercaders que ompliran els carrers amb els seus productes.

Noves experiències
Com a novetat d’aquest any, el Mercat Medieval de Salou inclourà un Escape Room temàtic que es realitzarà les tardes de divendres, dissabte i diumenge, oferint una experiència immersiva per als amants dels enigmes. A més, la Caseta dels Somnis, situada també al jardí de la Biblioteca Municipal, obrirà les portes les tardes d’aquests tres dies per oferir una activitat màgica i sorprenent per als més petits.

Espectacles i personatges emblemàtics
Durant el mercat, els carrers estaran plens de música itinerant que acompanya les actuacions de joglars, bufons de la cort i cavallers perduts, que oferiran espectacles en diversos punts del recinte. Els visitants també podran trobar personatges icònics com el gegant Farrell, l’home Escorça, el carro remeier amb el druida, bruixes i alquimistes, que aportaran un toc de fantasia i misteri a l’esdeveniment.

Cada dia finalitzarà amb un gran espectacle nocturn que posarà el punt final a la jornada abans que el mercat tanqui les portes fins a l’endemà.

Una experiència completa
El Mercat Medieval de Salou no és només una oportunitat per gaudir de l’espectacle i la diversió, sinó també per descobrir la història i les tradicions de l’edat mitjana. La taverna medieval oferirà plats típics per a aquells que vulguin degustar la gastronomia de l’època, mentre que els artesans i mercaders exposaran i vendran els seus productes tradicionals.

Aquest esdeveniment permet submergir-nos en la màgia del passat, tot gaudint d’un ambient familiar i festiu que ens suma i ens engrandeix com a poble.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.