Nova temporada de l’Associació de Concerts

L’Associació de Concerts de Reus ha presentat la nova temporada d’activitats, en una roda de premsa que s’ha fet a l’Ajuntament de Reus i que ha comptat amb la presència de Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística; Joan Sas, preside nt de l’Associació, i Marc Moncusí, director artístic de l’entitat.

La nova temporada preveu importants novetats i grans esdeveniments. En primer lloc, es donarà la benvinguda al compositor reusenc Joan Arnau Pàmies, com a nou Compositor Resident de l’entitat per a les dues properes temporades. 

Dins el cicle LíricOpera!, i en coproducció amb el Teatre de les Comèdies, es presentarà un dels esdeveniments esperats en la programació que és l’estrena mundial de l’òpera “Les Campanes de Boira”, del compositor Carles Prats, sota la direcció del mestre Miquel Ortega. 

L’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus comptarà aquesta temporada amb la direcció dels mestres Piotr Sulkowski, Gustavo Rivero Weber, Carlos Vieu i Elena Rey, aquesta última exercint com a concertino-directora. A més, els solistes Lluís Castán, Joan Martí Frasquier i Roger Morelló, tots ells talents de la nostra terra, enriquiran les actuacions de l’orquestra amb les seves interpretacions magistrals.

Aquesta temporada, l’Associació de Concerts de Reus fa una aposta decidida pels grans pianistes, amb actuacions d’artistes de renom internacional com l’uruguaià Enrique Graf, el mexicà Santiago Piñeirúa, Claudia Dafne Sevilla i Pierre-Laurent Boucharlat. També es podrà gaudir novament del talent de la violinista Abigeila Voshtina i del Cor Vivaldi, un dels cors de veus blanques més destacats de Catalunya.

El Quartet Telemann serà l’encarregat de realitzar el concert inaugural, acompanyat pel clarinetista Lluís Casanova, interpretant obres de Brahms, que serà el dia 11 d’octubre, a les 20:30h, al Círcol. Així mateix, la coproducció amb el Festival Accents permetrà gaudir de l’art de Carles Viarnès en un concert sorprenent que tindrà lloc a la Prioral de Sant Pere el mes de novembre.

En el seu debut amb l’Associació, el Kammart Ensemble, sota la direcció del mestre Àlex Sansó, presentarà la Suite d’El Mandarí Meravellós de Béla Bartók. També debutarà el prestigiós Collegium Instrumentale de València, sota la direcció del mestre Cristóbal Soler. A més, l’Orquestra Simfònica del Vallès oferirà el tradicional Concert d’Any Nou per iniciar l’any 2025.

L’Associació de Concerts de Reus manté el seu compromís amb la solidaritat i la col·laboració amb les entitats de la ciutat. El concert del 30 de novembre, commemoratiu del 75è aniversari de la Confraria de Jesús de l’Amargura, presentarà l’estrena mundial de Tres Danzas per a saxo baríton i orquestra, del compositor argentí Fernando Lerman. D’altra banda, el 15 de febrer es presentarà “Carmina Burana” al Teatre Fortuny en un concert benèfic a favor de l’Associació Supera’t, que treballa amb persones amb trastorn de l’espectre autista.

Finalment, s’anuncien nous canvis en l’Observatori Cultural de l’Associació, que enguany comptarà amb la col·laboració de Reusdigital i LANOVA Ràdio de Reus. Sota la direcció de Marià Arbonès, David Fernández i Oriol Tarragó, es presentaran tres col·loquis al voltant de la música.

Amb aquesta temporada, l’Associació de Concerts de Reus reafirma el seu compromís amb la cultura musical i el seu desig de continuar oferint una programació d’alta qualitat per a tots els públics.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.